Μονεμβασιά: Μια πόλη βγαλμένη από όνειρο-Γνωρίστε την σε έξι λεπτά (Video)

Η Μονεμβάσια ή Μονεμβασία ή Μονεμβασιά (για να είναι όλοι ευχαριστημένοι) είναι μια πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου, που πραγματικά μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι.

Ένα ταξίδι μέχρι τη Μονεμβασιά αρκεί για να σας κάνει να την λατρέψετε και να μαγευτείτε από την αίγλη της. Τα πέτρινα σοκάκια, η θέα προς το απέραντο Αιγαίο, το αρχιτεκτονικό τοπίο, όλα συντελούν στο να θέλουμε να την επισκεφθούμε ξανά και ξανά.

Σε αυτή την πόλη ο χρόνος μοιάζει να σταματά και να μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Σε μια εποχή, όπου το τοπίο συνέβαλε στη γέννηση ατόφιων συναισθημάτων. Άλλωστε, δεν φαίνεται καθόλου περίεργο πως ο Γιάννης Ρίτσος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές, έζησε στη Μονεμβασιά. Το να βγαίνεις στο παράθυρο και να αντικρίζεις μια εκθαμβωτική θέα, σίγουρα είναι ένα βίωμα που μπορεί να σε μετατρέψει σε έναν άλλο άνθρωπο.

Το πέρασμα από τις καμάρες και τα καλντερίμια μέχρι να ανέβουμε ψηλά στο κάστρο θα μείνει ανεξίτηλο στο μυαλό σας. Φτάνοντας ψηλά στο βουνό, θα διαπιστώσετε και εσείς οι ίδιοι πώς είναι μια πραγματική ανάσα.

Για τους φυσιολάτρες η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς θα σας συνεπάρει, αλλά ακόμα και αν δεν ανήκετε σε αυτούς μια εξόρμηση αρκεί, για να καταλάβετε πως ένα φυσικό τοπίο με αρχέγονη ομορφιά μπορεί να δράσει καταλυτικά στον ψυχισμό σας.

Αν θα θέλαμε να δώσουμε μια άλλη ονομασία για την εκπάγλου καλλονής Μονεμβασιά, αυτός θα ήταν «Αγαλλίαση ψυχής».

Ένα αίσθημα που αναμφίβολα θα το νιώσετε στον απόλυτο βαθμό, αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε.

«Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι η ομίχλη.

Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως»

Θαυμάστε την ομορφιά της Μονεμβασιάς στο παρακάτω βίντεο:

Περισσότερα σε Ειδήσεις