Θράψαλο 5 κιλών έπιασαν τρεις ψαράδες

Μία φοβερή ψαριά έκαναν τρεις ερασιτέχνες ψαράδες που πήγαν στη Μονεμβασιά και έβγαλαν από τα νερά ένα θράψαλο 5 κιλών. Πιο συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Αντώνης, πήραν τη βάρκα τους και τα ψαρευτικά τους σύνεργα και έφθασαν Μονεμβασιά. Ο καιρός ήταν καταπληκτικός, με χαμηλή υγρασία, η θάλασσα μπονάτσα και η διάθεση ανεβασμένη.

Από τις 4:30 το απόγευμα η ώρα έφτασε 6 και οι ψιλές καλαμαριέρες δεν είχαν ούτε τσιμπιά! Ξαφνικά κάτι μεγάλα πλοκάμια άρχισαν να φαίνονται. «Μάλλον φέρνουμε χταπόδι» λέει ο ένας. «Μπα, για κάτι άλλο μοιάζει» λέει ο άλλος. Ο τρίτος δεν μπορούσε να μιλήσει γιατί είχε λαχανιάσει από το μάζεμα του νήματος στο καλάμι του και ίσα που πρόλαβε να φωνάξει, «την απόχη»! Τελικά το θαλασσινό βρίσκεται μέσα στη βάρκα και οι ψαράδες δεν πίστευαν στα μάτια τους. Είναι ένα τεράστιο θράψαλο (ξαδελφάκι του καλαμαριού) 5 κιλών.

Τα κιλά πολλά, αλλά το θήραμα ένα για να το μοιράσουν. Οπότε η απόφαση ήταν εύκολη. Θα πήγαιναν στην ταβέρνα με την παρέα τους να το μοιραστούν στο πιάτο, μιας και το σλόγκαν λέει πως «του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο, 10 φορές είναι αδειανό και μια γεμάτο».

Πηγή: apela.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις