Λακωνία - Κορονοϊός: Δεκάδες κρούσματα σε εργάτες γης - Στην περιοχή μετέβη ο Τσιόδρας

Δεκάδες κρούσματα εντοπίστηκαν σε εργάτες γης στην περιοχή του Ευρώτα του νομού Λακωνίας - Στην περιοχή μετέβη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λακωνία μετά τον εντοπισμό μαζικών κρουσμάτων σε εργάτες γης. Την ανησυχία επιτείνει το γεγονός ότι αυτό το διάστημα εργάζονται στην περιοχή 1.500 αλλοδαποί, Αφρικανοί και Ασιάτες.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε απόλυτη εγρήγορση για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.  Στο επίκεντρο βρίσκονται τα χωριά Γλυκόβρυση και Άγιος Ιωάννης του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, όπου εντοπίστηκαν 37 εποχιακοί εργάτες γης θετικοί στον ιό.

Εκτάκτως στην περιοχή ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής με συνοδεία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο θα επισκεφθεί τις περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων όπου θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις