Βελτιωμένη η κατάσταση στη Μάνη - Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Βελτιωμένη δείχνει να είναι η κατάσταση στη φωτιά που μαίνεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Ανατολική Μάνη, ωστόσο η Πυροσβεστική παραμένει σε εγρήγορση.

Στην περιοχή Λαγκάδια του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες. Η εικόνα παρουσιάζεται βελτιωμένη, ενώ δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Πάντως, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην καμμένη έκταση.

Τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα εγκαταλείψουν στις 21:00 και για αυτό τα επίγεια αναμένεται να ενισχυθούν μετά από εκείνη την ώρα, ώστε να μην υπάρξει για δεύτερο διαδοχικό βράδυ ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων 49 σε 7 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 47 οχήματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες εστίες, με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν, προς το παρόν, το έργο τους καθώς στη περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης 7 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Αποχώρησαν τουρίστες

Αρκετοί είναι οι τουρίστες που έχουν ήδη αποχωρήσει από τη Μάνη, τερματίζοντας νωρίτερα τις διακοπές τους.

Παρά ταύτα, μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή, ενώ έχουν καεί πολλές εκτάσεις με ελιές. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.

Περισσότερα σε Ειδήσεις