Καταστροφές σε σπίτια στη Μάνη από την πυρκαγιά - Τουλάχιστον τρεις εγκαυματίες

Μαίνεται η φωτιά στην Μάνη, καθώς οι φλόγες μέσα σε ελάχιστο χρόνο έφτασαν στο χωριό Δεμιριάνικα και έχει ήδη προκαλέσει φθορές σε σπίτια. Ενισχύονται οι δυνάμεις στη δασική περιοχή, καθώς το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο.

Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βαχός, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της kedenews.gr, η φωτιά έφτασε σε χρόνο ρεκόρ στο χωριό και ήδη τα πρώτα σπίτια έχουν υποστεί καταστροφές στις κεραμοσκεπές και τα πορτοπαράθυρα.

[video width="320" height="320" mp4="/wp-content/uploads/2020/08/video-1598097797.mp4"][/video]

Πέντε οχήματα της πυροσβεστικής βρίσκονται στα Δεμιριάνικα παλεύοντας με τους κατοίκους να στήσουν μια αντιπυρική ζώνη. Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή σε εναέρια μέσα να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού ώστε να σταματήσουν την επέλαση της πύρινης λαίλαπας που προς το παρόν δείχνει απελπιστικά ανεξέλεγκτη.

Κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της πυροσβεστικής, έχουν σχηματίσει ένα οδόφραγμα, καθαρίζοντας περιμετρικά την οικιστική ζώνη, ενώ έχει δοθεί εντολή να σπεύσουν και επιπλέον πυροσβεστικά οχήματα.

[video width="320" height="320" mp4="/wp-content/uploads/2020/08/video-1598097553.mp4"][/video]

Η φωτιά, σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, "κόπηκε" στα δύο και το ένα τμήμα της, εξαιτίας της χαμηλής βλάστησης αλλά και των κουκουναριών που υπάρχουν στην περιοχή πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σε ελάχιστο χρόνο έφτασε στα πρώτα σπίτια του χωριού.

[video width="320" height="320" mp4="/wp-content/uploads/2020/08/video-1598097547.mp4"][/video]

Ήδη το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής έχει δεχθεί τουλάχιστον 13 τηλεφωνήματα για παροχή άμεσης βοήθειας αλλά και για το γεγονός ότι οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια με τους κατοίκους να αγωνιούν για τις ίδιες τους τις ζωές και τις περιουσίες τους.

Τρεις εγκαυματίες από τη φωτιά στα Δεμιριάνικα Λακωνίας

Τρεις πολίτες που έδωσαν μάχη με δεκάδες άλλους ώστε να προφυλάξουν τις περιουσίες τους, υπέστησαν ελαφριά εγκαύματα.

Η φωτιά πέρασε μέσα από το οικισμό, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει ολοκληρωτικές καταστροφές σε σπίτια του οικισμού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις