Σταματόπουλος: «20 + 20 για το 2020 »

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, με αφορμή τα ενταγμένα προς υλοποίηση έργα τα οποία αποτυπώνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σικυωνίων, που ανέρχεται στα 16.200.000 ευρώ και στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑ Σικυωνίων, που ανέρχεται στα 11.000.000 ευρώ ,αλλά και σε όσα έργα έχουν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί να ενταχθούν σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα μέσα στο 2020.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Δήμαρχος Σικυωνίων επισήμανε ότι οι πηγές χρηματοδότησης των περί ου ο λόγος έργων προέρχονται από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια και όχι από ίδιους πόρους ,ενώ στη συνέχεια κατηγοριοποίησε τα προς υλοποίηση έργα σ΄αυτά που έχουν συμβασιοποιηθεί, στα ήδη ενταγμένα σε ευρωπαϊκά προγράμματα και στα υποβαλλόμενα σε προσκλήσεις Αναπτυξιακών Προγραμμάτων που είναι αναρτημένες στο Διαύγεια.

Υπογραμμίζοντας επίσης πως ο προϋπολογισμός, που πρόσφατα υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σικυωνίων, έχει δυναμικό και όχι στατικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι μπορεί να τροποποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ο κ. Σταματόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για ακόμη μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων και ένταξη νέων έργων (Δήμου & ΔΕΥΑΣ) μέσα στο 2020, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως το μότο μας για φέτος είναι «20 + 20 για το 2020 » !

Κάνοντας μιαν αναδρομή στη μέχρι τώρα δεκάχρονη δημαρχιακή του θητεία στο Δήμο Σικυωνίων, ο κ. Σταματόπουλος επανέλαβε ότι ο Δήμος Σικυωνίων βρίσκεται σήμερα στις κορυφαίες θέσεις απορρόφησης κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα και ,για του λόγου το αληθές , «πέταξε το γάντι» στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους να συγκρίνουν το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σικυωνίων με τα Τεχνικά Προγράμματα άλλων Δήμων της Κορινθίας ή της Πελοποννήσου, που είναι αναρτημένα στο Διαύγεια.

Εμείς «σηκώσαμε το γάντι» και, σύμφωνα με το Διαύγεια, σας παραθέτουμε παρακάτω τα ενταγμένα έργα – στα Τεχνικά Προγράμματα 2020 – Δήμων της Κορινθίας που επανεξέλεξαν την ίδια δημοτική αρχή , αλλά και του Δήμου Άργους – Μυκηνών που επανεξελέγη δήμαρχος ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δημήτρης Καμπόσος και του Δήμου Καλαμάτας, όπου δήμαρχος μέχρι πρότινος, ήταν ο σημερινός περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ : 17.672.284 εκ.ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ : 16.200.000 εκ.ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ : 10.000.000 εκ.ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ : 9.000.000 εκ.ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ :6.500.000 εκ.ευρώ

* Δεν επιλέξαμε να αναφερθούμε στα τεχνικά προγράμματα νεοεκλεγέντων δημοτικών αρχών της Κορινθίας γιατί είτε θα τις αδικήσουμε αν δεν βρήκαν έτοιμες μελέτες είτε θα τους πιστωθεί «έτοιμη δουλειά» της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Συμπερασματικά λοιπόν,ο Δήμος Σικυωνίων (των 20.000 κατοίκων) υπολείπεται κατά 1.472.284 εκ.ευρώ σε απορρόφηση κονδυλίων από τον Δήμο Καλαμάτας (των 70.000 κατοίκων) και φιγουράρει στη δεύτερη θέση, πάνω από το Άργος του προέδρου της ΠΕΔ Δημήτρη Καμπόσου ,αλλά και του ,πάλαι ποτέ κραταιού, Δήμου Λουτρακίου.

Σίγουρα ο κάθε Δήμος είναι διαφορετικός, γι αυτό και ίσως χρειάζεται να βρεθεί το κατάλληλο μείγμα χρηματοδοτικών «εργαλείων», το οποίο θα αποφέρει και το βέλτιστο, κατά περίπτωση ,αποτέλεσμα για την πραγματοποίηση των έργων.

Όμως,όπως και να το κάνουμε …εκ του αποτελέσματος, ο Δήμος Σικυωνίων βρίσκεται σήμερα στις κορυφαίες θέσεις απορρόφησης κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα.

Και αυτό ,αν μη τι άλλο ,δείχνει ότι ο Σταματόπουλος ξέρει να προσεγγίζει χρηματοδοτικές πηγές που φέρνουν νέα έργα στο Κιάτο. Ίσως γιατί διαθέτει εμπειρία, τεχνογνωσία και κυρίως καινοτόμο τρόπο σκέψης…

Πηγή: kavosnews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις