Σχίνος: Η άγνωστη παραλία του Κορινθιακού κόλπου

Σχίνος, ένα υπέροχο, άγνωστο για πολλούς ακρογιάλι που βρέχεται από τα νερά του Κορινθιακού Κόλπου και απέχει μία ώρα και κάτι από το κέντρο της Αθήνας

Ο Σχίνος, ανήκει στον δήμο Λουτρακίου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”. Ακόμη έχει υψόμετρο 51 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Παραλία

Οι παραλίες του Κορινθιακού αλλά και γενικότερα της περιοχής της Κορίνθου ενδείκνυνται για να πας μια μονοήμερη και να απολαύσεις ήλιο και θάλασσα.

Συγκεκριμένα η παραλία του Σχίνου βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό, βόρεια της Περαχώρας. Πρόκειται για μια παραλία με ρηχά και καθαρά νερά και ψιλό βοτσαλάκι. Έχει δέντρα, πολλά καφέ και ταβέρνες, ιδανική και για οικογένειες. Από εκεί μπορείς να χαζέψεις το πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα του ουρανού καθώς φαίνεται υπέροχο το ηλιοβασίλεμα.

Μετά τον Σχίνο, μια ήσυχη παραλία με λίγες ομπρέλες και μια ψαροταβέρνα είναι η παραλία Αλκυόνη.

Δείτε την περιοχή από ψηλά: 
https://www.youtube.com/watch?v=Wkgehjkgc2c&feature=emb_titleΠεραχώρα Λουτρακίου

Η Περαχώρα είναι ένα μικρό και όμορφο χωριό πού αποτελέσει αφετηρία για εξορμήσεις στις υπέροχες παραλίες: Η περιοχή της Μικρής και Μεγάλης Μυλοκοπής, που πήρε την ονομασία της από την πληθώρα των μυλόπετρων.

Είναι ίσως η καλύτερη περιοχή του Κορινθιακού για αυτόνομη κατάδυση και μπάνιο, αφού συνδυάζει ρηχά και βαθιά νερά. Η άμμος το βότσαλο ο απότομος βράχος και τα δέντρα σε ταξιδεύουν σε κάποιο νησί. Το λιμάνι της Μυλοκοπής είναι το ασφαλέστερο για όλους τους καιρούς, ενώ ο χώρος κοντά σ' αυτήν είναι ο πλέον κατάλληλος και πρόσφορος για υποβρύχια φωτογράφηση, με την τεράστια χρωματική ποικιλία του βυθού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις