Φωτιά στο Σχίνο: Εκτός ελέγχου το μέτωπο - Πνέουν άνεμοι 8 μποφορ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις τις Πυροσβεστικής, οι οποίες λόγω των σφοδρών ανέμων αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από κάποια σημεία

Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε εχθές το βράδυ στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, και πλέον απειλεί περιοχές των Μεγάρων, οικισμοί του οποίου έχουν εκκενωθεί, δίνουν οι πυροσβέστες.

Η καταστροφή στο δάσος, σε δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και καλλιέργειες με κηπευτικά σε περιοχές των Μεγάρων είναι ανυπολόγιστη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς έχει εστιαστεί στην περιοχή Χάνι Δερβενίου, ενώ στις 20:30 θα αποσυρθούν τα εναέρια μέσα. Τη μάχη με τις φλόγες θα συνεχίσουν όλες οι διαθέσιμες επίγειες δυνάμεις, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, η οποία αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη, όπως ανέφερε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Το τεράστιο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα και έχει πλέον επεκταθεί σε σπίτια, ενώ απεγκλωβίστηκαν άτομα με κινητικά προβλήματα. «Αυτή την ώρα δίνουμε μεγάλη μάχη με σκοπό να οριοθετήσουμε την πυρκαγιά. Θα έλεγα ότι έχουμε μια καλύτερη εικόνα από χθες», είπε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σ. Κολοκούρης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, προσθέτοντας ότι ο άνεμος δυσκολεύει την επιχείρηση κατάσβεσης.

Το παρήγορο είναι ότι δεν υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Το δάσος που καίγεται ανεξέλεγκτα είναι πυκνό, παρθένο και με εύφλεκτα υλικά.

 Στάχτη 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους

Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, κάτι που διαχειρίζεται το κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπσης Εγκλημάτων Εμπρησμού που διερευνά τα αίτια της φωτιάς από χθες το βράδυ.

Είκοσι χιλιάδες στρέμματα ενός πυκνού παρθένου δάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής από τη φωτιά που ξεκίνησε χθες από το Σχίνο Λουτρακίου, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις