Φωτιά σε Κεχριές Κορινθίας και Μεσσηνία

Η φωτιά παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στις Κεχριές Κορινθίας καθώς η ισχύς των ανέμων που ανά διαστήματα φθάνει έως και τα επτά μποφόρ ενισχύει την εξάπλωση της, ενώ κινείται απειλητικά προς κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα στις φλόγες έχει τυλιχτεί και το Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό στις Κεχριές σπεύδει εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στο σημείο επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Επιπλέον, γίνεται συνδρομή από υδροφόρες, μηχανήματα ΟΤΑ και εθελοντές.

Εσπευσμένα στην περιοχή ο Ν. Χαρδαλιάς

Επί τόπου βρίσκεται ο αρχηγός ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγος Γ. Πουρνάρας.

Φωτιά και στο Πεταλίδι Μεσσηνίας

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά και στο Πεταλίδι Μεσσηνίας με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να έχει ζητήσει την προληπτική εκκένωση του οικισμού Μαθία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 37 #πυροσβέστες, 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 3 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 22, 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

https://kedenews.gr/perifereia-noteiou-aigaiou/dimos-parou/dimos-parou-dimos-parou/%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%ce%bd%ce%bf%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%ac%ce%b9%cf%84-%cf%83/

Περισσότερα σε Ειδήσεις