Φωτιά στις Κεχριές: Καλύτερη εικόνα – Γιατί είναι «δύσκολη» πυρκαγιά

καλύτερη

Καλύτερη είναι σήμερα Παρασκευή η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ και σχεδόν δύο 24ωρα στις Κεχριές Κορινθίας, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Οι εστίες της φωτιάς είναι διάσπαρτες και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Πηγές της Πυροσβεστικής εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσβεσή της.

Στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι πρόκειται για μια «δύσκολη» πυρκαγιά και πως είναι επίτευγμα που η φωτιά είναι πλέον στάσημη και κανείς άνθρωπος δεν έπαθε το παραμικρό.

«Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ», τόνισε ο κ. Κολοκούρης.

Ο αντιστράτηγος αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, υπογραμμίζει:”Εχουμε οργανωμένο σχέδιο και για αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κεχριές: Ενεργοποιείται με εντολή Χαρδαλιά ο Copernicus για δορυφορική παρακολούθηση της φωτιάς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ