Φωτιά στις Κεχριές: Εθελοντές σώζουν ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο – Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Εθελοντές σήμερα στις 2 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στον Ισθμό της Κορίνθου για να επισκεφθούν κατά ομάδες τις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά. Η ανάρτηση αυτή κοινοποιήθηκε στα social media από μία μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που εργάζεται για την προστασία των ζώων.

Το πλάνο δράσης

Συγκεκριμένα θα επισκεφθούν: Κεχριές, Λουτρά Ωραίας Ελένης, Ντράσσα, Γαλατάκι, Άγιο Ιωάννη, Αγία Παρασκευή, Απόστολο Παύλο, Αθίκια, Αλαμάνο Σολωμό, Χιλιομόδι, Ξυλοκέριζα και Σοφικό. Στα πλαίσια των επισκέψεων οι εθελοντές επιδιώκουν να σώσουν έγκαιρα όσα τραυματισμένα ζώα βρίσκονται σε ανάγκη.

Σύμφωνα με την ανάρτηση όσα ζώα περισυλλεχθούν θα μεταφερθούν σε κτηνιατρείο της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες.

Η χρήση μάσκας στους εθελοντές είναι υποχρεωτική καθώς η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, ενώ είναι απαραίτητο οι πολίτες να φορούν κλειστά παπούτσια και να έχουν νερό μαζί τους.

Όσοι εθελοντές μπορούν με αυτοκίνητα μπορούν να συμμετέχουν στη δράση, ενώ παράλληλα παρακαλείται όποιος μπορεί να φέρει μπωλ, νερό και γατοτροφή.

Ανακοίνωση του δήμου Κορινθίων

Σε ανακοίνωση του ο δήμος Κορινθίων σε όσους απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε δημοτικούς χώρους παρέχει νερό και τροφή. Για οποιαδήποτε παροχή βοήθειας οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο και την Γραμμή 27410-80000. Στην προσπάθεια αυτή συνδράμουν πολλοί ιδιώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βελτιώνεται η εικόνα των πυρκαγιών σε Γραμματικό και Κεχριές – Μία σύλληψη