Σημαντικές αποφάσεις στην 1η «Δια περιφοράς» συνεδρίαση

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου με 16 θέματα προς συζήτηση. Εξαιτίας των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων της εμφάνισης του κορονοϊού δεν ακολουθήθηκε η γνωστή διαδικασία συμμετοχής των δημοτικών συμβούλων δια ζώσης και με φυσική παρουσία, αλλά η επικοινωνία επετεύχθη μέσω ηλεκτρονικών μέσων.

Ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Γ. Καμπύλη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:

Την αποδοχή έκτακτης επιχορήγησης ποσού 20.000,00 Ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών προς κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 .

Σημαντικές έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση των επιχειρήσεων του δήμου Βόρειας Κυνουρίας και συγκεκριμένα:

Α. Την πλήρη απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων και του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για όλο το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, για όσες επιχειρήσεις διέκοψαν ολοσχερώς τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Β. Την πλήρη απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, για όσες επιχειρήσεις περιόρισαν τη δραστηριότητά τους (χωρίς να κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ).

Πηγή: astros-kynourianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις