Τα Σπήλαια Κάψια για τον τουρισμό της περιοχής στην Τρίπολη

Τα Σπήλαια Κάψια για τον τουρισμό. Όχι μόνο θεωρείται αλλά είναι επίσης και ένα από τα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας.

 

Τα σπήλαια του Κάψια αποτελούν έναν πόλο έλξης για επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή από ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και από το εξωτερικό. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες, απίστευτα χρώματα, σχέδια και νερά συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό έργο τέχνης.

Αυτά τα σπήλαια μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν ένα ισχυρό «όπλο» προσέλευσης περισσότερων επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης και φαίνεται ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει αποφασίσει να κινηθεί και η δημοτική αρχή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, προανήγγειλε ότι «άμεσα, μέσα στο Μάρτιο, ξεκινά η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και τον Ιούλιο θα διοργανώσουμε το φεστιβάλ των σπηλαίων με σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανελλαδική προβολή.»

Στα σπήλαια παρατηρείται μια αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά σίγουρα, οι δυνατότητες είναι πολύ μεγαλύτερες. Μια δυναμική πανελλαδική προβολή, συστηματικά και όχι αποσπασματικά, μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας.

Τα σπήλαια μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη αφορμή για να έρθει κάποιος στην περιοχή μας και παράλληλα φυσικά να επισκεφθεί και άλλα μέρα, αλλά και να κινηθεί στην τοπική αγορά.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

Πηγή: www.flynews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις