Η Ξένια Αργειτάκη στην Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Ξένια Αργειτάκη από την Τρίπολη στην Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

To μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ξένια Αργειτάκη, επιλέχτηκε για την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συγκεκριμένη τιμητική θέση για την οποία επελέγη η Πρόεδρος της επιτροπής Ισότητας των Φύλων (πρώην Επιτροπή Αθλητισμός και Γυναίκα), αποτελεί επιβράβευση τόσο για την Ξένια Αργειτάκη, όσο και για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στο πλαίσο των προσπαθειών που κάνει για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

H Ξένια Αργειτάκη είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παλιά πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, σημειώνοντας σπουδαίες διακρίσεις στα 800 μέτρα. Μεταξύ άλλων ήταν κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 800 μ., ενώ συμμετείχε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας το 1975 στην Αθήνα.

Με το τέλος της αθλητικής της καριέρας, δούλεψε ως προπονήτρια κι έπειτα ασχολήθηκε με τον σωματειακό αθλητισμό, που ήταν και το σκαλοπάτι για να μπει στα διοικητικά της ομοσπονδίας. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας , ενώ έχει επίσης κάνει πάνω από 50 επιστημονικές δημοσιεύσεις.

ΠΗΓΗ: www.kalimera-arkadia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις