Ναύπλιο: Καρχαρίας κολυμπά στα ρηχά της παραλίας Καραθώνας (βίντεο)

Στην παραλία Καραθώνας του Ναυπλίου έκανε την εμφάνιση του ένας μεγάλος καρχαρίας αφήνοντας ξαφνιασμένους όσους ήταν στη παραλία

Έκπληξη προκάλεσε στους πολίτες που βρισκόντουσαν στην παραλία του Καραθώνα χθες το απόγευμα η εμφάνιση ενός μεγάλου καρχαρία και μάλιστα στα ρηχά της παραλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι argolikeseidhseis.gr, πρόκειται για Γλαυκοκαρχαρία, ονομάζεται και Γαλάζιος (λόγω του χρώματός του), που όπως φαίνεται οδηγήθηκε στα αβαθή του κόλπου από κοπάδι ψαριών που κυνηγούσε για να φάει.

Ανήκει στην οικογένεια Καρχαρινίδες, που ζει σε εύκρατες θάλασσες. Αν και συνήθως οκνηροί, μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Οι γλαυκοκαρχαρίες τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία.

Ο γλαυκοκαρχαρίας είναι λεπτός, πανέμορφος καρχαρίας που συναντάται σε όλα τα ελληνικά νερά. Πρόκειται για ωκεάνιο είδος που ζει στις ανοιχτές θάλασσες γύρω από νησιά και χερσονήσους και σπάνια πλησιάζει τις ακτές.

Μετακινείται αδιάκοπα λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ψάχνοντας για κοπάδια από τόνους, κολιούς, σαρδέλες και άλλα σκομβροειδή που αποτελούν την τροφή του.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το υδροδυναμικό του σχήμα και το έντονο μπλε χρώμα του ενώ κολυμπά με ταχύτητα που φτάνει τα 30 μίλια ανά ώρα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Δείτε τον καρχαρία στο παρακάτω βίντεο:

Περισσότερα σε Ειδήσεις