Στο Ναύπλιο ολοκληρώθηκε η διήμερη εθελοντική δράση Αιμοδοσίας

Στο Ναύπλιο ολοκληρώθηκε η διήμερη εθελοντική δράση Αιμοδοσίας υπό την αιγίδα της Π.Ε. Αργολίδας

 

Την Κυριακή 5 Ιουλίου στο Ναύπλιο (Πλατεία Φιλελλήνων), ολοκληρώθηκε η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην Αργολίδα

Στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκε και το Σάββατο 4 Ιουλίου στο Άργος η διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση στην Αργολίδα υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος, του Δήμου Άργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδος.

Πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Ολυμπιακού Άργους, με την καθοδήγηση του Προέδρου της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Σπάρτης κ. Νικολάου Πανταζόπουλου και με την πολύτιμη υποστήριξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Άργους και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου.

Την Κυριακή στην δράση του Ναυπλίου, παραβρέθηκε ο κ. Μαλτέζος Ιωάννης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας.

Προτεραιότητα όλων ήταν η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

 

Μονάδα Οδυσσέας

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος πραγματοποιήθηκε με τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας, στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στoν χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις