Οι παραλίες του Ναυπλίου είναι προσβάσιμες προς τα Άτομα με Αναπηρία

Οι παραλίες του Ναυπλίου είναι προσβάσιμες προς τα Άτομα με Αναπηρία

Παρελήφθη την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων , το ολοκληρωμένο σύστημα πρόσβασης στην θάλασσα για Άτομα με Αναπηρία Sea Access, παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, του προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου κου Νίκου Καραλή, της προέδρου του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας κας Σούλας Παπαγεωργοπούλου, του Δ/ντή του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αργολίδας κου Γιάννη Βογιατζή, της προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ Μαρίας Ράλλη, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσου Ζαφείρη, του Αντιδημάρχου Ναυπλιέων Παναγιώτη Λέντζου, του προέδρου της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργου Καχριμάνη, του Αντιδημάρχου κου Κωνσταντίνου Ρούτουλα , του δημοτικού συμβούλου κου Σταύρου Γαβρήλου κ.α.

Ανθρωποι με αναπηρία

Οι άνθρωποι με αναπηρία που βρέθηκαν στην παρουσίαση, ενθουσιάστηκαν με το σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου να το δοκιμάζει, λέγοντας πως είναι εξαιρετικό και πολύ απλό στη χρήση του.

oi-paralies-toy-nayplioy-einai-prosvasimes-pros-ta-atoma-me-anaphria-kedenewsgr.jpg

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μετά το τέλος της παρουσίασης – παραλαβής μεταξύ άλλων δήλωσε: « Βρισκόμαστε σήμερα στην παραλία της Πλάκας, σε μία από τις τέσσερις παραλίες με γαλάζια σημαία, στις οποίες ο Δήμος Ναυπλιέων τοποθέτησε τα ολοκληρωμένα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία. Θεωρώ ότι για εμάς στον Δήμο Ναυπλιέων, είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα να ξέρει όλος ο κόσμος ότι οι παραλίες μας είναι προσβάσιμες άρα και φιλικές προς τα Άτομα με Αναπηρία. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα Άτομα με Αναπηρία, μας χαρακτηρίζει από την αρχή μέχρι το τέλος ως κοινωνία. Αυτό που είχαμε υποσχεθεί ότι η Επόμενη Μέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, φαίνεται από τις κινήσεις που κάνουμε.

oi-paralies-toy-nayplioy-einai-prosvasimes-pros-ta-atoma-me-anaphria2-kedenewsgr.jpg

Σίγουρα δεν σταματάμε εδώ, υπάρχουν ακόμη πράγματα να γίνουν και θα γίνουν, σε ότι αφορά την πρόσβαση και την ίση μεταχείριση από την κοινωνία μας, των Ανθρώπων με Αναπηρία».

Όλα τα ολοκληρωμένα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ και στις τέσσερις παραλίες, Καραθώνας, Κονδυλίου, Πλάκας Δρεπάνου και Τολού, παρελήφθησαν από την αρμόδια επιτροπή και θα είναι στη διάθεση των πολιτών από την Δευτέρα 29 Ιουνίου, από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 8.00 το βράδυ σε καθημερινή βάση.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/

Περισσότερα σε Ειδήσεις