Δυο συλλήψεις από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για παράνομες επεμβάσεις

Δυο συλλήψεις από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για παράνομες επεμβάσεις σε Τολό και Πλάκα.

 

Κατά το πρώτο δεκαήμερο μηνός Ιουνίου τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο διενεργούμενων από την Υπηρεσία μας ελέγχων σχετικών με την προστασία του αιγιαλού της παραλίας και της θάλασσας, συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω δύο (02) ημεδαποί στις περιοχές Τολού και Πλάκας Ασίνης - Δρεπάνου καθόσον προέβαιναν σε μη επιτρεπόμενες επεμβάσεις επί του αιγιαλού, παραλίας και εντός της θάλασσας άνευ αδείας των αρμόδιων αρχών, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 2971/2001 (ΦΕΚ Α΄285) όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.

Ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας

Οι συλληφθέντες κατόπιν εντολής κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας, αφέθησαν ελεύθεροι, αφού σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία.-

● Ανωτέρω αναφερόμενοι έλεγχοι και δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας με σκοπό την προστασία των ανωτέρω αναφερόμενων χώρων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

● Επισημαίνεται ότι οι ποινές που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για τους παραβάτες (άρθρο 29 του Ν.2971/01 (ΦΕΚ Α΄285) όπως έχει τροποποιηθεί, συμπληρωθεί και ισχύει) είναι ιδιαιτέρως αυστηρές και συγκεκριμένα:

’’ Όποιος χωρίς άδεια ή με υπέρβαση αυτής ή με άδεια που εκδίδεται κατά παράβαση του νόμου αυτού επιφέρει στον αιγιαλό, την παραλία, τη θάλασσα, τον πυθμένα, τη ζώνη λιμένα … οποιαδήποτε μεταβολή με την κατασκευή, τροποποίηση ή καταστροφή έργων ή του εδάφους ή του πυθμένα με τη λήψη χώματος, λίθων ή άμμου ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, ανεξάρτητα αν με τον τρόπο αυτόν επήλθε ζημιά σε οποιονδήποτε, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με τα πρόστιμα που επιβάλλονται διοικητικά σύμφωνα με την παράγραφο 23 του άρθρου 3 του Ν. 2242/1994, που εφαρμόζεται κατά τα λοιπά.".

Σύμφωνα με την παράγρ. 23 του άρθρου 3 του Ν. 2242/1994, ανεξαρτήτως των συντρεχουσών ποινικών ευθυνών, επιβάλλεται από την οικεία Λιμενική Αρχή πρόστιμο ύψους τουλάχιστον 1.500,00 ευρώ και μέχρι 29.347,00 ευρώ και για πολύ σοβαρές περιπτώσεις επιβάλλεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας πρόστιμο έως 586.940,00 ευρώ.

Εκ του Λιμεναρχείου Ναυπλίου

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/

Περισσότερα σε Ειδήσεις