Κορονοϊός: Σε καραντίνα το Κρανίδι - 150 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας

«Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων με τον περιφερειάρχη και τους εμπλεκόμενους φορείς. Τα αποτελέσματα της χθεσινής δειγματοληψίας δημιούργησαν την ανάγκη άμεσου συναγερμού» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς που επιβεβαίωσε 150 θετικούς στον κορονοϊό, σε 497 δείγματα της δομείς.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι εργαζόμενοι, έτσι 148 θετικοί ανήκουν στους φιλοξενούμενους, μία είναι εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετέβησαν στο ξενοδοχείο, που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού, Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη δομή βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μία 28χρονη έγκυος και ακολούθησαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής.

Επίσης, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Πηγή: κυβέρνηση.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις