Προχωρά ο οδικός άξονας Αρχαία Νεμέα – Θέατρο Επιδαύρου

Ψηφίστηκε χθες 15 Ιανουαρίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των μελετών για το νέο οδικό άξονα κόμβου Αρχαίας Νεμέας – Μυκήνες – Αγ. Ελεούσα – Θέατρο Επιδαύρου.

«Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας γιατί με τέτοια μεγάλα έργα πνοής, που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των οδικών υποδομών, θα επέλθουν οφέλη για τον τουρισμό, την ανάπτυξη της Αργολίδας και την αύξηση της επισκεψιμότητας στους αρχαιολογικούς μας χώρους», δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος.

Πρόκειται για την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πελοπόννησος Α.Ε. Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. για την πράξη «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση μελετών από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Μυκήνες – Αγ. Ελεούσα – Θέατρο Επιδαύρου».

Ο οδικός άξονας, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη και συνολικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα θα ενισχυθεί η ανάπτυξη των πολιτιστικών πόρων όχι μόνο του νομού, αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου συνδέοντας τις περιοχές του νομού Αργολίδας με το Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο (Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα).

Ο προϋπολογισμός του έργου που διαιρείται σε δυο υποέργα είναι 48.000.000 ευρώ.

Πηγή: argonafplia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις