Απλώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στη Σαντορίνη (βίντεο)

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία απλώθηκε στο νησί της Σαντορίνης ανήμερα της 25ής Μαρτίου με αφορμή των επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Οι δημιουργοί της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας είχαν ως στόχο να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη σημαία στο κόσμο. Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάρτηση της σημαίας γίγας αυτό δεν ήταν δυνατό καθώς οι ισχυροί άνεμοι και το μεγάλο της βάρος έσχισαν ένα σημαντικό της μέρος.

Παρ' όλα αυτά οι διοργανωτές την άπλωσαν στο έδαφος για να αποτίνουν φόρο τιμής στα μαχητικά αεροσκάφη που πέρασαν από την περιοχή.

Η σημαία, την οποία εμπνεύστηκαν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης και ο Σύλλογος Ποντίων Σαντορίνης, κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία ομάδας Σαντορινιών και με τη βοήθεια εθελοντών και έχει βάρος 160 κιλά και μέγεθος 1.500 τετραγωνικά μέτρα. Μάλιστα, ο αρχικός στόχος να έχει μέγεθος 1.350 τ.μ. εγκαταλείφθηκε, καθώς θεωρήθηκε πως με το νέο μέγεθος θα μπορέσει να διεκδικήσει το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες!

Περισσότερα σε Ειδήσεις