Θετικός στον κορονοϊό δημοτικός υπάλληλος - Ανακοίνωση δημάρχου για την εικόνα του νησιού

Θετικός στον κορονοϊό δημοτικός υπάλληλος στην Σαντορίνη

Δήμαρχος Θήρας: «Προέχει η διασφάλιση της ζωής και της υγείας των συμπολιτών μας»

Υπάλληλος του δήμου Θήρας διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊο σήμερα έπειτα από το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Όπως επισημαίνετε στην σχετική ανακοίνωση, ο υπάλληλος απείχε από την εργασία του ήδη, από την Τετάρτη 28/10 ενώ αμέσως μετά την ενημέρωση για το θετικό κρούσμα, το κτίριο που εργάζεται ο υπάλληλος, απολυμάνθηκε για προληπτικούς λόγους και σφραγίστηκε προσωρινά.

Με νεότερη ανακοίνωση ο δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας αναφέρεται στην επιδημιολογική εικόνα και την εξέλιξη της πανδημίας στη Σαντορίνη:

«Ο Δήμος Θήρας, από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19 ενημερώνει διά του Δημάρχου, υπεύθυνα και σε τακτά χρονικά διαστήματα, για την κατάσταση και την πραγματική εικόνα που εμφανίζει η εξέλιξη της νόσου στη Σαντορίνη.

Σήμερα, προκειμένου να αποφευχθούν αυθαίρετες ερμηνείες και παραπλανητικές διαδόσεις, σχετικά με την πραγματική επιδημιολογική εικόνα της Σαντορίνης, θεωρούμε απαραίτητο να επισημάνουμε τα παρακάτω :

α) Στη Σαντορίνη διαχειριστήκαμε με επιτυχία μια εξαιρετικά δύσκολη τουριστική σεζόν.

Προστατεύσαμε την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών μας από τον κορωνοϊό, αλλά και τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους από την διαφαινόμενη ολική οικονομική καταστροφή.

Αυτό έγινε εφικτό χάρις στις έγκαιρες πρωτοβουλίες που πήρε ο Δήμος, στην άψογη και αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που ήταν υπεύθυνες για την τήρηση των μέτρων, στην υπευθυνότητα των επαγγελματιών και των εργαζομένων στον τουρισμό, αλλά και στην κατανόηση και πειθαρχημένη συμπεριφορά του συνόλου της Σαντορινιάς κοινωνίας.

Στο νησί μας, η τουριστική περίοδος στο σύνολό της κύλησε ομαλά, μείναμε έξω από την υγειονομική ζώνη αυξημένης επιτήρησης, σε αντίθεση με άλλα τουριστικά των Κυκλάδων και η τοπική οικονομία δεν υπέστη επιπλέον πλήγματα.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα εφαρμόζονταν αυστηρά στις πύλες εισόδου του νησιού, οι ιχνηλατήσεις υπήρξαν άμεσες και το ξενοδοχείο αναφοράς λειτούργησε αποτελεσματικά.

Η κατάσταση ήταν διαρκώς ελεγχόμενη και τα κρούσματα ελάχιστα και αποκλειστικά εισαγόμενα. Ουδεμία έκπτωση έγινε στα μέτρα υγειονομικής προστασίας και τα επιδημιολογικά στοιχεία ήταν αυτά που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.

β) Σήμερα, με τη λήξη ουσιαστικά της τουριστικής περιόδου, η νέα έξαρση της πανδημίας και η διασπορά του ιού στην κοινότητα είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση και στο νησί μας, κρουσμάτων θετικών στον κορωνοϊό, κυρίως εισαγόμενων, αλλά και από τον ντόπιο πληθυσμό.

Τα νέα αυτά επιδημιολογικά στοιχεία και η γενικότερη εικόνα της περιφερειακής ενότητας Θήρας, μας κατέταξαν αρχικά στη ζώνη 3 αυξημένης επιτήρησης και σήμερα στο επίπεδο Β των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Η θέση του Δήμου παραμένει ξεκάθαρη και σαφής:

Η υγειονομική κατάσταση του νησιού μας θα αξιολογείται συνεχώς με βάση τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα.

Είμαστε βέβαιοι ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά την εξάλειψη όλων των πιθανών εστιών μετάδοσης του ιού (τερματισμός πτήσεων από το εξωτερικό).

Το νησί μας θα επανέλθει στο επίπεδο Α και θα αρθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Μέχρι τότε οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του νησιού μας θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν, τα οποία όμως πρέπει να γίνουν πιο γενναία και πιο ουσιαστικά.

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει να ενεργεί με μοναδικό γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Προέχει η διασφάλιση της ζωής και της υγείας των συμπολιτών μας. Αυτά τα αγαθά θα προστατεύσουμε ανυποχώρητα και αδιαπραγμάτευτα”.

Περισσότερα σε Ειδήσεις