Φοβήθηκαν ότι είχε κορονοϊό αλλά η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική

Περιστατικό το οποίο εξετάστηκε για να ανιχνευθεί αν πρόκειται για περίπτωση κοροονοϊού, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (04-03-2020) σε αεροπορική πτήση από Αθήνα προς Σαντορίνη.

Γυναίκα επιβάτης του αεροσκάφους, παρουσίασε συμπτώματα τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως ύποπτα, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός και να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Σαντορίνη στις 17:30. Στο αεροδρόμιο κατέφθασαν γιατροί του Νοσοκομείου Θήρας, όπου εξέτασαν την ασθενή, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες οδηγήθηκαν σε ειδικό απομονωμένο χώρο, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ.

Από την εξέταση των γιατρών προέκυψε ότι η ασθενής έπασχε από μια απλή γαστρεντερίτιδα και όχι από το γνωστό ιό που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του και στη χώρα μας. Τα αποτελέσματα των τελικών εργαστηριακών εξετάσεων αναμένονται άμεσα, ώστε να επιβεβαιωθεί σε ποσοστό 100% η ακριβής διάγνωση.

Σε κάθε περίπτωση και εξαιτίας των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στη χώρα μας, το αεροπλάνο επέστρεψε στο “Ελευθέριο Βενιζέλος” κενό επιβατών, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβασθούν σε αυτό από την Σαντορίνη, δεν ταξίδεψαν.

Πηγή: santonews.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις