Παρέμβαση Γ. Ντουνιαδάκη για λύση στο πρόβλημα στέγασης των πυροσβεστών του αεροδρομίου

Να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης των πυροσβεστών του αεροδρομίου της Σαντορίνης

Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης απόστρατος υποναύαρχος & επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης της ΠΝΑι είχε επικοινωνία με τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο Σαντορίνης καθώς και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου της Fraport στη Σαντορίνη, για τις απαράδεκτες συνθήκες στέγασης των πυροσβεστών του αεροδρομίου.

Κατά την επικοινωνία με τους συνομιλητές του, ανέδειξε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους 12 πυροσβέστες μετά την αιφνίδια διαταγή εγκατάλειψης των χώρων (κοντέινερ), όπου διέμεναν μέσα στην υπηρεσία.

Τους ενημέρωσε για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους τις δύο τελευταίες μέρες (χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση, συγχρωτισμός 12 ατόμων σε 3 δωμάτια) και τους ζήτησε να αναλάβουν κάθε προσπάθεια, ώστε να δοθεί άμεσα λύση.

Σημειώνεται, ότι δεν ισχυρίζεται κανείς ότι ο στρατωνισμός των πυροσβεστών μέχρι πρόσφατα σε δύο κοντέινερ ήταν κατάλληλος, ούτε σε κανονικές συνθήκες, ούτε σε συνθήκες πανδημίας.

Η FRAPORT είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για την υπηρεσία. Δεν το έπραξε μέχρι τώρα. Τους παραχώρησε κοντέϊνερ στα οποία το προσωπικό αναγκαζόταν να διαμένει εξαιτίας του γνωστού προβλήματος στέγασης στην Σαντορίνη.

Οι ευθύνες του Υπουργείου και του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος είναι τεράστιες αφού δεν έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς χώρους διαμονής για όσους πυροσβέστες μετατέθηκαν από το 2017 για να επανδρώσουν τα αεροδρόμια της FRAPORT.

Πηγή: cyclades24.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις