Με μάσκες οι Κινέζοι στη Σαντορίνη λόγω κορονοϊού

Η μεγαλύτερη ανησυχία των ξενοδόχων στα νησιά προέρχεται από τις μαζικές ακυρώσεις που γίνονται από Κινέζους τουρίστες, λόγω του κορονοϊού.

Μαζικές είναι οι ακυρώσεις στις κρατήσεις Κινέζων τουριστών που επρόκειτο να επισκεφθούν την Ελλάδα αυτό το διάστημα, όπως αφηγούνται στο STAR και την Τασούλα Παπανικολάου.

Ωστόσο οι Κινέζοι που επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές αυτήν την περίοδο και κατευθύνονται κυρίως στη Σαντορίνη, δεν βγάζουν στιγμή την μάσκα από το πρόσωπό τους.

Οι μάσκες και τα απολυμαντικά έχουν ξεπουλήσει στη Σαντορίνη, λόγω του νέου  κορονοϊού. Οι επιχειρηματίες του νησιού παίρνουν και αυτοί τα μέτρα τους. Οι Κινέζοι πάντως περιορίζουν τις βόλτες τους στο νησί. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αυτή την εποχή απευθείας πτήσεις τσάρτερ από την Κίνα στη Σαντορίνη.

Οι Κινέζοι κάνουν διακοπές στη Σαντορίνη τον χειμώνα εκμεταλλευόμενοι τις διακοπές από την Κινεζική Πρωτοχρονιά που διαρκούν ένα μήνα. Αποτελεί για αυτούς έναν εξωτικό αλλά και ρομαντικό προορισμό, καθώς στο νησί κάνουν και τους γάμους τους. Πέρυσι στη Σαντορίνη έφθασαν πάνω από 100.000 Κινέζοι τουρίστες.

Πηγή: cyclades24.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις