”Ζητούν πίσω τα χρήματα από τις προκαταβολές”-Η πρόταση των Ξενοδόχων

Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Νικόλα Βαφειάδη στον Αντ1 εκ μέρους την Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, ο ταμίας της Ένωσης Ανδρέας Πατηνιώτης (και αντιπρόεδρος της εταιρείας Caldera Collection), όπου αναφέρθηκε και στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει και στον τουρισμό, από τα μέτρα λόγο του κορονοϊού αλλά και ειδικότερα θέματα που απασχολούν τους ξενοδόχους.

Το μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι στην παρούσα φάση είναι οι προκαταβολές των κρατήσεων που καλούνται να επιστρέψουν.

Μάλιστα η Ένωση -σε συνεννόηση με την ΠΟΞ -έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τα Υπουργεία Τουρισμού, Οικονομικών για την προστασία των επιχειρήσεων και του Ελληνικού τουρισμού σε μια προσπάθεια να βρεθεί άμεσα λύση για τις προκαταβολές των κρατήσεων, πρόβλημα που έγινε ακόμα πιο οξύ ύστερα από την προτροπή συγκεκριμένης πλατφόρμας που προτρέπει του τουρίστες να ζητήσουν πίσω τις προκαταβολές τους.

” …το πρόβλημα που έχει προκύψει – είπε ο κ. Πατηνιώτης στον ΑΝΤ1 – είναι ότι έχουμε χιλιάδες κρατήσεις από μελλοντικούς επισκέπτες μας ,που έχουν δώσει προκαταβολή και είναι λογικό σε αυτή την περίπτωση πάρα πολλοί από αυτούς τους να ζητούν τα χρήματά τους πίσω. Όμως όπως καταλαβαίνετε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες αδυνατούν να τα επιστρέψουν είτε γιατί τα έχουν επενδύσει σε εξοπλισμό είτε έχουν καλύψει άλλες τους υποχρεώσεις τους. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ρευστό να επιστρέψουμε πίσω. Έτσι με έγγραφό που έχουμε κάνει στο τέλος Μαρτίου- σε συνεργασία με ΠΟΞ και ΣΕΤΕ, είπαμε να βρεθεί μία λύση, δίνοντας την δυνατότητα στον μελλοντικό επισκέπτη να μεταφέρει την κράτηση του και να ταξιδέψει ξανά στην Ελλάδα μέσα σε ένα διάστημα των επόμενων 18 μηνών. ”

Σε ερώτηση πώς περιμένει να εξελιχθεί η κατάσταση το καλοκαίρι, ο κύριος Πατηνιώτης είπε:

“..σίγουρα θα είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα έτσι και η Σαντορίνη έχει πληγεί από αυτό το φαινόμενο και αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα, ‘όπως και οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας, μακάρι να ξεπεραστεί όλο αυτό το πρόβλημα αλλά και να ξεπεραστεί δεν ξέρω πώς θα είναι εύκολα μετά από δύο μήνες να μπούμε στους ίδιους ρυθμούς. Θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη σεζόν αυτή που θα έχουμε φέτος το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τζίρος για να κινηθούμε, τα έσοδα μας είναι στο μηδέν καταλαβαίνετε ότι δεν κινείται τίποτα..

Πηγή: santorinisport.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις