Το γραφικό λιμανάκι που πρωταγωνίστησε σε διεθνή κινηματογραφικά γυρίσματα

Το γραφικό λιμανάκι που συναντάται κάτω ακριβώς από τον οικισμό της Οίας, ακούει στο όνομα Αμμούδι και συγκαταλέγεται σε εκείνα τα σημεία της Σαντορίνης που ξελογιάζουν τον επισκέπτη του νησιού.

Στα κατακόκκινα, επιβλητικά βράχια της καλντέρας είναι λαξευμένα 214 σκαλοπάτια τα οποία οδηγούν σε αυτό το σαν ψεύτικο τοπίο, που συναρπάζει τους επισκέπτες (εναλλακτική επιλογή για να προσεγγίσει κανείς το Αμμούδι ο ασφαλτόδρομος που ξεκινάει από την Οία και διανοίχτηκε το 1991).

Λιγοστά λευκά κτίρια -κάποια αναστηλώθηκαν στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης μετά τον σεισμό του 1956- θυμίζουν την ιστορία της περιοχής, καθώς παλαιότερα λειτουργούσαν ως αποθήκες -από εδώ τα πλοία φόρτωναν το εμπόρευμά τους με προϊόντα του νησιού που εξήγαγαν στη Ρωσία και άλλες χώρες, ενώ οι χαρακτηριστικές ψαρότρατες προσδίδουν επιπλέον παραδοσιακό χαρακτήρα.

Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του στην μικρή παραλία με τα βότσαλα και τα εκθαμβωτικά μπλε νερά ή τα βράχια πίσω από τον φάρο. Για τους μερακλήδες κατά μήκος της μικρής παραλιακής περαντζάδας λειτουργούν ταβερνούλες και εστιατόρια που σερβίρουν πεντανόστιμα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Από το Αμμούδι αναχωρούν και τα δρομολόγια που μεταφέρουν τους επισκέπτες της Σαντορίνης στη Θηρασιά και τη Νέα Καμμένη. Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα ότι το Αμμούδι αποτέλεσε το φυσικό σκηνικό για τα κινηματογραφικά γυρίσματα της ταινίας «Lara Croft: Tomb Raider- The Cradle of Life» με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Χρυσή ευκαιρία για τους Έλληνες να επισκεφτούν φέτος τη Σαντορίνη» λέει η αντιδήμαρχος