Χρηματοδότηση για εξοπλισμό πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες

Ο Δήμος Ιητών, με σεβασμό στους δημότες με προβλήματα κίνησης, έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια να διευκολύνει την καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό εξασφάλισαν χρηματοδότηση 120.000 ευρώ στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ίου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014- 2020», προκειμένου να καταστούν προσβάσιμοι σημαντικοί θαλάσσιοι προορισμοί. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων που θα επιτρέπουν την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στην θάλασσα, στην παραλία, στο λιμάνι της Ίου και στην παραλία στο λιμάνι της Σικίνου.

Κάθε σύστημα αποτελείται μεταξύ άλλων από κινητό διάδρομο πλάτους 1,50μ., αμφίβιο αμαξίδιο και χημική τουαλέτα για ΑμεΑ, πακέτο τηλεμετρίας, φωτοσυναγερμό, χώρους σκίασης, ντουζιέρες, καμπίνες αποδυτηρίων, ειδικό κάδο απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ίου κ.Παξιμαδάς Στέλιος δήλωσε σχετικά:

«Με την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών, πράττουμε ένα αυτονόητο καθήκον μας προς τους συμπολίτες μας με αναπηρίες. Είναι χρέος μας να τους παρέχουμε τα εφόδια για να μετέχουν με ισότητα και αυτονομία σε κάθε δράση της κοινωνικής ζωής. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε υποδομές που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη του τουρισμού μας. Ο Δήμος μας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μεριμνούν για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες τους νησιού μας, χωρίς διακρίσεις.»

Πηγή: ios.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις