Η Ίος γοήτευσε τους Ιταλούς

Απόλυτα προετοιμασμένη εμφανίστηκε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών που απαρτιζόταν από τον κ. Πλούτωνα Κοριτσιάδη, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τις εθελόντριες επαγγελματίες, Debora Gazzo και Ilaria De Paoli, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Μιλάνο, BIT 2020.

Η έκθεση έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano City το διάστημα 9-11 Φεβρουαρίου 2020.

Η εκθεσιακή παρουσία του Δήμου Ιητών πραγματοποιήθηκε σε stand που παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο ευπαρουσίαστο περίπτερο της. Ενισχύθηκε με τη συνεργασία με εταιρία συμβούλων προβολής.

Δεκάδες ήταν οι εν δυνάμει ταξιδιώτες που ενημερώθηκαν για τον προορισμό κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης που ήταν αφιερωμένη στο κοινό.

«Οι γαλαζοπράσινες παραλίες του νησιού που θυμίζουν εξωτική ταινία, τα τοπικά προϊόντα που παράγονται με μεράκι, το εύρος παράλληλων δραστηριοτήτων, η πλούσια ιστορία του τόπου και οι ποικίλες υπηρεσίες είναι κίνητρα για τον Ιταλό τουρίστα να επιλέξει ξανά και ξανά ένα νησί που έχει συνδεθεί  μαζί του συναισθηματικά ως νέος, σαν ζευγάρι, παρέα ή οικογένεια», δήλωσε ο κ. Κοριτσιάδης  που είχε τη  δυνατότητα να αφουγκραστεί τις ανάγκες της ταξιδιωτικής αγοράς του Μιλάνου μέσα σε ένα ιδιαιτέρα παραγωγικό τριήμερο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει σε προγραμματισμένα επαγγελματικά ραντεβού με ταξιδιωτικά πρακτορεία, tour operator από Βόρεια Αμερική, Ιταλούς δημοσιογράφους, bloggers, instagramers και youtubers.

Ανάμεσα σε άλλα, ξεχώρισαν οι συναντήσεις με τουριστικούς συντάκτες με καθιερωμένες συνεργασίες όπως το κορυφαίο Ιταλικό γυναικείο περιοδικό Donna Moderna, το περιοδικό μόδας και ομορφιάς Posh, το περιοδικό για ειδικές μορφές τουρισμού Ambiente Europa, το διαδικτυακό τόπο του Marie Claire, τα έγκριτα  περιοδικά DOVE, Sale&Pepe και Cucina Moderna και άλλα πολλά.

Αξίζει τέλος, να γίνει αναφορά στο ανανεωμένο πρόσωπο που εμφανίζουν ο Δήμος και η Επιτροπή Τουρισμού και μέσα από την υποστήριξη επαγγελματιών του νησιού στις εκθέσεις του εξωτερικού, ενώ ειδικά στην περίπτωση της έκθεσης του Μιλάνου, ενεργή παρουσία είχε Ιταλόφωνη φίλη του προορισμού που επισκέπτεται δεκαετίες την Ίο και προσφέρθηκε εθελοντικά να βοηθήσει στο περίπτερο.

Πηγή: tornosnews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις