Ανάφη: Μια από τα ίδια και φέτος - Στο «παρά πέντε» η ανάρτηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάφης ζητά για μια ακόμα φορά την άμεση αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για την καλοκαιρινή περίοδο 2021. Παράλληλα, ο δήμαρχος Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος, επιβεβαιώνει ότι και φέτος έλαβε διαβεβαιώσεις από τους αρμοδίους ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τον έγκαιρο προγραμματισμό και την ανάρτηση των δρομολογίων, χωρίς ωστόσο να γίνει τίποτα. 

Mε νέα επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Ιωάννη Πλακιωτάκη, η πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΤΕΑ ζητούν την επίλυση του προβλήματος, καταλογίζοντας μάλιστα αδιαφορία στην Πολιτεία. Ειδικότερα, η ΕΤΕΑ ζητά την ανακοίνωση των επίσημων δρομολογίων των πλοίων (από Πειραιά για Ανάφη) μέσω διαδικτύου και τη δημιουργία της γραμμής Θήρας - Ανάφης.

Η επιστολή 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Ανάφης είναι το θέμα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, ως νησί της άγονης γραμμής.

Μεγάλο πλήγμα για τους μόνιμους κατοίκους και εν συνεχεία για τον τουρισμό μας. Με την ίδια πρόταση ξεκινούσε και η επιστολή μας πριν από ένα χρόνο. Δυστυχώς το πρόβλημα με τα δρομολόγια δεν είναι θέμα κορονοϊού ή όποιας δικαιολογίας μπορεί να στηρίξει την ανοργάνωτη συνθήκη που δεχόμαστε από το κράτος. Με την επιστολή μας, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, και να ασχοληθείτε με την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.

Ζητάμε την άμεση ανταπόκριση σας, την ανακοίνωση των επίσημων δρομολογίων των πλοίων (από Πειραιά για Ανάφη) μέσω διαδικτύου, και τη δημιουργία της γραμμής Θήρας-Ανάφης και το διαγωνισμό αυτής. Ακριβώς επειδή οι καιροί είναι κρίσιμοι, ακριβώς επειδή υπάρχει μακροχρόνια αδιαφορία εκ μέρους του Υπουργείου σας, περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος,

Ευθυμία Καλογεροπούλου

Και το ΔΣ ΕΤΕΑ

Ιάκωβος Ρούσσος: ''Μόνο υποσχέσεις, δεν λύνουν το πρόβλημα''

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος, σε δηλώσεις του στο kedenews ανέφερε ότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και τις συναντήσεις της δημοτικής αρχής με τον Υπουργό Ναυτιλίας δεν έχει γίνει τίποτα. Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα δρομολόγια μπαίνουν πολύ αργά στο σύστημα με συνέπεια το νησί να χάνει επισκέπτες καθώς δεν μπορεί κάποιος να προγραμματίσει εγκαίρως το ταξίδι του στο νησί. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ενημέρωση μόνο για το πλοίο ''ΠΡΕΒΕΛΗ'' και τα δρομολόγια που ισχύουν μέχρι τον Ιούνιο.

''Έχουμε ζητήσει να καθορίζονται επίσημα όλα τα δρομολόγια έστω από τις αρχές Μαρτίου και για όλη τη σεζόν κι όχι στο παραπέντε. Όταν απαιτείται μια χρονοβόρα διαδικασία με πράξεις που φεύγουν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και μετά απαιτούν και την έγκριση του ΥΠΟΙΚ δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί δεν ξεκινούν νωρίτερα τις ενέργειες '', υπογραμμίζει ο δήμαρχος του νησιού.

'' Έχουμε προτείνει να ξεκινά η απαιτούμενη διαδικασία από τις αρχές Νοεμβρίου ώστε μέχρι το Ιανουάριο να έχει ολοκληρωθεί. Δεν έχει δυστυχώς αλλάξει τίποτα με αποτέλεσμα για άλλη μια χρονιά να αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα'', καταλήγει ο κ. Ρούσσος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις