Θετικός στον κορονοϊό δημοτικός υπάλληλος στη Σύρο

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε υπάλληλος των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ο οποίος βρισκόταν σε άδεια.

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο το δήμο, μέσω του Γραφείου Επικοινωνίας του, ανακοινώνοντας επίσης πως ο δήμαρχος κ. Λειβαδάρας ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες αρχές και ταυτόχρονα έλαβε οδηγίες για τις απαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Για το λόγο αυτό, οι Οικονομικές Υπηρεσίες του δήμου Σύρου-Ερμούπολης ανέστειλαν τις λειτουργίες τους για σήμερα και αύριο, θα ακολουθήσει απολύμανση των γραφείων και των κοινόχρηστων χώρων, ενώ θα γίνει και ιχνηλάτηση σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος:

Με αίσθημα ευθύνης, όπως πράξαμε από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης για το νέο κορωνοϊό (COVID-19) που διενεργήθηκε σε υπάλληλο του Δήμου, ευρισκόμενο σε άδεια, ήταν θετικό.

Ενεργώντας άμεσα ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, κ. Νικόλαος Λειβαδάρας επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, με την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΔΥ στην Αθήνα, καθώς και με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στη Σύρο, με σκοπό να δοθούν οδηγίες σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Σήμερα το πρωί για προληπτικούς λόγους ανέστειλαν τη λειτουργία τους οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου για δύο ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, 20 και 21 Αυγούστου αντίστοιχα, ενώ θα ακολουθήσει απολύμανση των γραφείων και των κοινόχρηστων χώρων.

Επίσης, ιχνηλάτηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού, εφόσον έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συνιστούμε ψυχραιμία και εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για την τήρηση όλων των ατομικών μέτρων υγιεινής και την αποφυγή των συναθροίσεων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις