Συνάντηση Βουλευτή Κυκλάδων με Σ.Πρωτοψάλτη - Δημιουργία επαγγελματικής σχολής

Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη συναντήθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για θέματα που αφορούν το νομό Κυκλάδων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, με τους οποίους είχε συναντηθεί ο κ. Φόρτωμας κατά το τελευταίο του ταξίδι στη Σύρο την προηγούμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα παρόντες ήταν ο κ. Μάρκος Βουτσίνος Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, ο κ. Γιάννης Μπάϊλας Γραμματέας, ο κ. Αντώνης Χατζαντώνης Πρόεδρος των εργαζομένων Νεωρίου και ο Γραμματέας κ. Μάρκος Ρηγούτσος, η κ. Ολυμπία Βλασοπούλου Δικηγόρος και ο κ. Παναγιώτης Κορδάτος εκ μέρους της ΓΣΕΕ.

Tι συζητήθηκε 

Τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στον Διοικητή του ΟΑΕΔ από τον Βουλευτή Κυκλάδων και τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων ήταν η συντήρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Εργατικό κέντρο στην Ερμούπολη, ένα διατηρητέο νεοκλασικό ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ με έντονο πρόβλημα που δυσχεραίνει την εργασία αλλά θέτει και σε κίνδυνο τη ζωή όσων εισέρχονται σε αυτό.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν το ζήτημα της μαθητείας καθώς δεν υπάρχει σχολή επαγγελματική στη Σύρο που να δέχεται αιτήματα κατάρτισης για ειδικότητες που αφορούν το Νεώριο. Επιθυμία και στόχος λοιπόν του φορέα είναι η δημιουργία ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης των εργαζομένων για την καλύτερη εκπαίδευση τόσο των υπαρχόντων εργαζομένων αλλά και των νέων του νησιού, ώστε να αποκτούν κατάρτιση σε έναν τομέα που μπορούν να βρουν εργασία πιο εύκολα.

Επίσης, ετέθη το θέμα του επιδόματος ανεργίας για τους εργαζομένους του ΝΕΩΡΙΟΥ με την προηγούμενη εργοδοσία, καθώς κάποιοι εργαζόμενοι αδυνατούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και στερούνται του επιδόματος. Το θέμα το επεξεργάζεται η Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας έθεσε προς συζήτηση γενικότερα εργασιακά ζητήματα και θέματα ανεργίας που αφορούν τον νομό Κυκλάδων βάζοντας στην ατζέντα την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στα νησιά λόγω και των ειδικών συνθηκών που βιώνει η χώρα και της σημαντικής ύφεσης που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός.

Στο τέλος της συνεργασίας, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε ικανοποιημένος από την προθυμία του Διοικητή κ. Πρωτοψάλτη να συνδράμει στην επίλυση των ζητημάτων που του τέθηκαν αλλά και από τη γενικότερη κοινή αντίληψη των δύο πλευρών για ενίσχυση των νησιωτών σε θέματα αρτιότερης εκπαίδευσης, ώστε να δίνονται περισσότερα εφόδια και συνεπώς ευκαιρίας σε νέους και άνεργους νησιώτες.

Πηγή: cyclades24.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις