Προσβάσιμος τουρισμός σε παραλίες Γαλησσά και Αγκαθωπών

Στο πλαίσιο του προσβάσιμου τουρισμού και του γενικότερου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα.

Τοποθετήθηκαν και εγκαταστάθηκαν συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, διάδρομοι πρόσβασης από τους χώρους στάθμευσης, ξύλινο αποδυτήριο και ομπρέλες για χρήση από Α.μ.Ε.Α..

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Δημιουργία Ολοκληρωμένου Τουριστικού Προσβάσιμου Θαλάσσιου Προορισμού της παραλίας του Γαλησσά και των Αγκαθωπών», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής της, με συνολικό κόστος προμήθειας 89.822,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Μαζί με τις παραλίες Βάρης και Βούλγαρη, όπου, ήδη από την προηγούμενη χρονιά, χρησιμοποιείται ανάλογος εξοπλισμός για την αυτόνομη πρόσβαση των Α.μ.Ε.Α. στη θάλασσα, οι παραλίες Αγκαθωπών και Γαλησσά αποτελούν πλέον ολοκληρωμένους τουριστικούς προσβάσιμους θαλάσσιους προορισμούς, με αποτέλεσμα η Σύρος να είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη της χώρας μας, που απαριθμεί τέσσερις παραλίες φιλικές και προσβάσιμες για Α.μ.Ε.Α..

Περισσότερα σε Ειδήσεις