Ξεκινούν τα τεστ covid19 στους υπαλλήλους του δήμου

Δείγματα από όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης οι οποίοι εργάζονται εντός του κεντρικού Δημαρχιακού Μεγάρου, πρόκειται να ληφθούν από σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ (Ελληνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) που βρίσκεται στο νησί.

Μετά τα πρόσφατα κρούσματα τα οποία παρουσιάστηκαν, με βάση τα οποία τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ενός υπαλλήλου και ενός αιρετού αντιδημάρχου βρέθηκαν θετικές στον covid19, ο Δήμος, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προχώρησε στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο της απαραίτητης ιχνηλάτησης των επαφών.

Εκτός από τη λήψη δειγμάτων, όπως ανακοινώθηκε χθες από τον Δήμο, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των Οικονομικών Υπηρεσιών για δύο ακόμα ημέρες, τη Δευτέρα 24/08 και την Τρίτη 25/08. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες δε λειτούργησαν την προηγούμενη Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Αυγούστου, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου θετικού κρούσματος.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο δημαρχιακό μέγαρο, τόσο στα γραφεία, όσο και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους και εσωτερικούς χώρους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ακόμη, ότι ο δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, έχει στενή συνεργασία και συνεχή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) και τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», προκειμένου να ληφθούν κατευθυντήριες οδηγίες, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πηγή: cyclades24.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις