Συνάντηση Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Συνάντηση Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Επίσημη συνάντηση με τον Εξοχότατο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt και στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας.

Ο κ. Πρέσβης επισκέφθηκε το νησί μας, προκειμένου να παρευρεθεί στη συνάντηση του υπουργικού κλιμακίου της κυβέρνησης με τα στελέχη του Ναυπηγείου της Σύρου.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η εντυπωσιακή πρόοδος που έχει σημειώσει το Ναυπηγείο τόσο στο αναπτυξιακό κομμάτι όσο και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων, σύμφωνα με τα όσα εξαγγέλθηκαν στη σημερινή συνάντηση. Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος τόνισε πως το Ναυπηγείο αποτελεί πολύ σημαντικό οικονομικό παράγοντα του νησιού και τον γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να καταστεί «πράσινο» και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Επίσης, η οικονομική ανάπτυξη του Ναυπηγείου συνεπάγεται αύξηση των θέσεων εργασίας, γεγονός που αποτελεί μεγάλη ανάσα για τους κατοίκους, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο που ο τουρισμός και οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό.

Τη συζήτηση απασχόλησε φυσικά και η πανδημική κρίση, με τον κ. Pyatt να συγχαίρει τον κ. Λειβαδάρα για την ορθή διαχείριση αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης στο νησί μας, ενώ τονίστηκε και από τους δύο η σημασία της ατομικής ευθύνης ώστε να βγούμε το συντομότερο δυνατό αλώβητοι από την πολύπλευρη κρίση που έχει προκληθεί.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις