Στο “ρυθμό” των μέτρων και τα Σούπερ Μάρκετ της Σύρου

Μπορεί στα μεγάλα αστικά κέντρα την Δευτέρα να επικράτησε συνωστισμός και ουρές στα σούπερ μάρκετ, όμως στη Σύρο τουλάχιστον προς το παρόν, τηρούνται τα μέτρα και οι κάτοικοι του νησιού κρατούν με υπομονή (οι περισσότεροι) τις αποστάσεις ασφαλείας.

Στο “ρυθμό” λοιπόν των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, και τα Σουπερ Μαρκετ της Σύρου. Στις εισόδους υπάρχουν υπάλληλοι που ελέγχουν την είσοδο, ζητώντας παράλληλα να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας.

Καμία σχέση με τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και ιδίως το Σάββατο παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός και μαζικές αγορές σε είδη διατροφής, καθαριότητας και αντισηπτικων.

Αυστηρά μέτρα 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από νωρίς το πρωί, την είσοδο στα μάρκετ ελέγχουν εργαζόμενοι στις υπηρεσίες φύλαξης, προκειμένου να μην εισέρχονται περισσότεροι του επιτρεπόμενου αριθμού πελατών βάσει των οδηγιών που δόθηκαν για έναν πελάτη ανά 10 τ.μ. Μόλις συμπληρωθεί το όριο πελατών που μπορούν να βρίσκονται εντός του καταστήματος η πόρτα κλείνει και η είσοδος γίνεται ελεγχόμενα: ένας βγαίνει, ένας μπαίνει.

Αυστηρά είναι τα μέτρα και στα ταμεία όπου ισχύει η απόσταση μεταξύ των πελατών, ενώ το σύνολο του προσωπικού κάνει χρήση μέσων αυτοπροστασίας όπως γάντια, μάσκες και αντισηπτικά.

Επίσης, από το πρωί της Τρίτης εφαρμόζεται το διευρυμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ του νησιού, τα οποία ξεκινούν τη λειτουργία τους στις 7 το πρωί, ενώ το κλείσιμο γίνεται στις 10 το βράδυ.

Σεβασμός στο προσωπικό των Super Markets και Υπομονή στις ουρές απο τους καταναλωτές!

Οι εργαζόμενοι εργάζονται ακούραστα για να μπορείτε να προμηθεύεστε τα απαραίτητα για εσάς και τις οικογένειές σας. Τους οφείλουμε τεράστια ευγνωμοσύνη για την υπερπροσπάθειά τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που η κοινωνία μας δοκιμάζεται.

Παρόλα αυτά πρέπει να τονίσουμε ότι χρειάζεται όμως και η συμβολή και κατανόηση των καταναλωτών. Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να είμαστε υπάκουοι στις υποδείξεις των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις νομοθετικού χαρακτήρα οδηγίες.

Πηγή: cyclades24.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις