Ζητούν την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου στον Φοίνικα - Αίτημα από Κοινότητα και επιχειρηματίες

Αίτημα για την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου στον Φοίνικα υπέβαλε η Κοινότητα της περιοχής προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου. Το συγκεκριμένο αίτημα κατατέθηκε για πρώτη φορά το 2019 από τον Σύλλογο Επαγγελματιών της περιοχής, χωρίς ωστόσο να εφαρμοστεί στην πράξη.

Ο Σύλλογος επανήλθε και φέτος καταθέτοντας αντίστοιχη πρόταση με σκοπό την πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου και την ανάπτυξη περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων από τις επιχειρήσεις εστίασης.

Ειδικότερα, η πρόταση η οποία ψηφίσθηκε ομόφωνα από την Κοινότητα Φοίνικα αφορά την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου της περιοχής κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο (μόνο τις απογευματινές και βραδινές ώρες) με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του οικισμού και την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Σύμφωνα με την Κοινότητα του Φοίνικα, με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και τους περιορισμούς στην εστίαση, η πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου δρόμου θα δώσει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν περισσότερους χώρους, με ανάλογο ανταποδοτικό όφελος προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτό το εν λόγω αίτημα, η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες πεζοδρόμησης θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από την οδό Κριού προς Βήσσα. Ως προς την διέλευση λεωφορείων, πούλμαν και οχημάτων μεγάλου τύπου, τα δεδομένα περιπλέκονται.

Η θετική απόφαση της Κοινότητας Φοίνικα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Το θέμα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Πηγή: cyclades24.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις