Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης: Επιτήδειος ισχυρίστηκε ότι είναι π. αντιδήμαρχος και προσπάθησε να αποσπάσει χρηματικό ποσό

Μια ακόμη απόπειρα απάτης εμφανίστηκε στην αγορά της Σύρου τις τελευταίες ημέρες με δράστη έναν επιτήδειο, ο οποίος χρησιμοποίησε τη συνδυαστική μέθοδο της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της πλαστής τραπεζικής κατάθεσης, με σκοπό να αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό από τοπική επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, ο άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε κατάστημα τροφίμων της Ερμούπολης (οπωροπωλείο) ισχυριζόμενος ότι είναι ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου. Στη συνέχεια εξέφρασε την πρόθεσή του να κάνει μια μεγάλη δωρεά σε ευπαθείς ομάδες του νησιού, προσφέροντας προϊόντα συνολικής αξίας 600 ευρώ, ενώ όταν ολοκλήρωσε την παραγγελία του, ισχυρίστηκε ότι θα πληρώσει καταθέτοντας χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ακολούθως, έστειλε ηλεκτρονικά πλαστή τραπεζική απόδειξη κατάθεσης χρημάτων 6.000 ευρώ και υποστήριξε ότι έκανε λάθος, ζητώντας να του επιστραφούν το υπόλοιπο ποσό, δηλαδή τα 5.400 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον κ. Αθανασίου

Ο επιχειρηματίας υποψιάστηκε ότι πρόκειται για απάτη, επικοινώνησε με τον κ. Αθανασίου ο οποίος δήλωσε άγνοια για την υπόθεση, ενώ όταν απευθύνθηκαν σε τοπικό τραπεζικό κατάστημα αποδείχθηκε ότι δεν πραγματοποιήθηκε κανένα έμβασμα από το λογαριασμό που φαινόταν στην απόδειξη.

Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, προσκομίζοντας τόσο την πλαστή απόδειξη όσο και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του δράστη, ο οποίος δεν αποτελεί στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει τις αρχές στην ταυτότητά του, μιας και πρόκειται για ανώνυμο καρτοκινητό.

Από το 2018 έως και σήμερα, τέτοιου είδους απόπειρες εξαπάτησης εμφανίζονται συχνά σε τοπικό επίπεδο και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι.

Πηγή: cyclades24.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις