Τέσσερα νέα κρούσματα στη Σύρο – Η επίσημη ενημέρωση

κρούσματα σήμερα

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί τις τελευταίος δύο μέρες στη Σύρο.

Κατόπιν ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης περιστατικών Covid-19, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Βαρδάκειο και Πρώιο, πήρε την πρωτοβουλία να πληροφορήσει τους κατοίκους της Σύρου για τις τέσσερις περιπτώσεις κρουσμάτων που διαγνώστηκαν θετικά αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου και τα τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στο ναυπηγείο του Νεωρίου και αφορούν αλλοδαπούς, οι οποίοι έφτασαν πρόσφατα στην Σύρο (στην Ελλάδα ήρθαν με πτήσεις από το εξωτερικό) καθώς είναι πληρώματα πλοίων.

Οι στενές επαφές των τεσσάρων αλλοδαπών είναι αρνητικές στη νόσο, ενώ από την Κυριακή, το Νοσοκομείο Σύρου θα παρακολουθεί την υγεία των ασθενών και όσων ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολυτελείς οικίες που κάποτε άξιζαν… εκατομμύρια

Ανακοίνωση

«Σε δειγματοληπτικό έλεγχο για Covid-19 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος, τέσσερις αλλοδαποί επιβάτες πτήσεων προερχόμενων από εξωτερικό, βρέθηκαν θετικοί.

Πρόκειται για ασυμπτωματικούς ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας. Διενεργήθηκε η ιχνηλάτηση επαφών των ασθενών, από τις ίδιες Αρχές, και παραμένουν άπαντες σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, οι στενές επαφές τους είναι σε καλή κατάσταση και αρνητικοί.

Εδόθη εντολή στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου να διενεργήσει τον έλεγχο για την εξέλιξη της υγείας των ασθενών και του συνόλου των στενών επαφών τους, αύριο Κυριακή 28.6.2020.
Ουδείς θετικός ασθενής σε Covid-19 έχει νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, πλην ενός την 24.3.2020.

Η Διοίκηση της ΟΝΕΧ, σε στενή συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων και τις τοπικές Αρχές, έχει εκπονήσει πρωτόκολλο άμεσων ενεργειών σε περίπτωση ανίχνευσης κρούσματος, από την αρχή της πανδημίας, και τηρήθηκε ευλαβικά. Ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, περιλαμβάνει την άμεση καραντίνα υπόπτου κρούσματος, ιχνηλασιμότητα επαφών και τεστ σε όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή ή ανήκει στο ίδιο συνεργείο. Η Διοίκηση του ναυπηγείου ακολουθεί επακριβώς τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες Αρχές και έχει προτάξει από την πρώτη στιγμή την διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Τα θετικά κρούσματα εμφανίστηκαν μετά την άρση της καραντίνας, όταν η Χώρα έχει ανοίξει πλέον τα σύνορα της, και συνίσταται η διατήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και αποφυγής συγχρωτισμού.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Ζουλουφός

Κοινός Διοικητής Διασυνδεομένων Νοσοκομείων Σύρου-Νάξου».