Λειβαδάρας: Άμεση η ανταπόκριση του Βασίλη Κικίλια

Κικίλια

Προσωπική επικοινωνία του δημάρχου Σύρου, Νικ. Λειβαδάρα με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια προκειμένου να ενημερωθεί ο πρώτος για το αν και πόσα περιστατικά COVID-19 υπάρχουν στο νησί, καταδεικνύει ότι η διαχείριση των κρουσμάτων- τουλάχιστον σε επίπεδο επικοινωνίας- δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ο κ. Λειβαδάρας καταγγέλει ότι για τους 4 ασθενείς με κορονοϊό στη Σύρο, ενημερώθηκε- όπως και όλοι οι κάτοικοι του νησιού- από τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση και να στοχοποιηθεί τόσο το νησί όσο και ο ίδιος και ο αντιπεριφερειάρχης που δεν είχαν εικόνα της κατάστασης.

Μετά από σειρά τηλεφωνημάτων ο δήμαρχος αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με τον υπουργό Υγείας ο οποίος, όπως επισήμανε ο κ. Λειβαδάρας μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA, ήταν ο μοναδικός που κινητοποιήθηκε άμεσα και έδωσε λύση.

Ο Β. Κικίλιας αφενός έφερε σε επικοινωνία τον κ. Λειβαδάρα με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και αφετέρου έδωσε εντολή στη διοίκηση του νοσοκομείου Σύρου να εκδώσει ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τα κρούσματα που εκδηλώθηκαν στο νησί τους και για την ιχνηλάτηση των ανθρώπων που ενδεχομένως ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς.

Πηγή: athensvoice.gr