Αντιδήμαρχος Καστελόριζου: Είχαμε άμεσα πολλές ακυρώσεις – Ο κόσμος φοβάται

Οι ακρίτες μας μπορεί να βρίσκονται στο πιο δύσκολο γεωστρατιγικά σημείο της Ελλάδας, ίσως όμως να αισθάνονται πιο Έλληνες, μιας και καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, πάνω σε μία πολιτική και στρατιωτική σκακιέρα που δεν παίζουν μόνο δύο.

«Ήταν κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα το προχθεσινό» λέει ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου και υπεύθυνος επικοινωνίας του δήμου, Στράτος Αμύγδαλος, μιλώντας αποκλειστικά στο ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.GR και τη Μαύρα Σαραντοπούλου.

Στ. Αμύγδαλος:

-Ακούγονταν εκκωφαντικοί θόρυβοι από τα αεροπλάνα που έκαναν παραβιάσεις και κάποια στιγμή ο εκκωφαντικός θόρυβος που σημειώνεται όταν σπάει το φράγμα του ήχου, μας δημιούργησε μεγάλη ανησυχία. Δεν ξέραμε τι ήταν αυτό ακριβώς. Νομίζαμε ότι κάτι είχε πραγματικά συμβεί. Το πολεμικό μας ναυτικό είναι ακόμη έξω. Ωστόσο εκτιμώ πως ήταν όλα έτοιμα, προετοιμασμένα. Μόλις εκδόθηκε η Navtex βγήκαν τα τουρκικά, ήταν έτοιμοι αυτοί. Τώρα τα πράγματα είναι πιο ήρεμα.

-Οι κάτοικοι πως το αντιμετωπίζουν όλο αυτό που συμβαίνει;

-Οι κάτοικοι διατηρούν την ψυχραιμία τους. Ξέρετε, τώρα πάμε βήμα- βήμα. Παρακολουθούμε που θα πάει το τουρκικό ερευνητικό. Θα μείνει εκεί που είναι; Θα μετακινηθεί; Θα δούμε. Πάντως τα δικά μας είναι όλα εδώ.

Το ζήτημα δεν σταματάει όμως μόνο εκεί. Λόγω τουριστικής περιόδου, είχαμε άμεσα πολλές ακυρώσεις. Ο κόσμος φοβάται. Και φοβάται περισσότερο από όσα ακούγονται στα κανάλια και γράφονται στις εφημερίδες.

Το Καστελόριζο ΔΕΝ κείται μακράν. Το Καστελόριζο δεν είναι μακριά. Είναι Ελλάδα. Μας πληγώνει το κλίμα αυτό που δημιουργείται και που καλλιεργείται και με αντίστοιχες πολιτικές δηλώσεις.

Πηγή: κυβέρνηση.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Νοσοκομείο Βόλου 20χρονη τουρίστρια