Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Χάλκης με την Γενική Γραμματέα ενέργειας και φυσικών πόρων

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Χάλκης Άγγελου Φραγκάκη με την Γενική Γραμματέα ενέργειας και φυσικών πόρων Αλεξάνδρα Σδούκου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Η συζήτηση των δύο είχε ως βασικό άξονα τα στοιχεία και τα κριτήρια που μπορούν σε βάθος χρόνου να καλλιεργηθούν ώστε το νησί της Χάλκης να μετατραπεί στο πρώτο «Πράσινο Νησί της Μεσογείου».


Συγκεκριμένα μετά την πρόσφατη επιστολή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο κ. Φράγκάκης ανέλυσε στην κα. Σδούκου την χρησιμότητα εκμετάλλευσης των προσφερόμενων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που διαθέτει το νησί και την στροφή προς αυτές , με απώτερο σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.


Στο δεύτερο σκέλος της συζήτησης αναπτύχθηκε εκ νέου η αρχική πρόταση που είχε παραθέσει ο Δήμαρχος Χάλκης από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, προς την κα. Σδούκου για την επιθυμία και την προθυμία συμμετοχής του νησιού της Χάλκης σε ένα πρόγραμμα πλήρους μετατροπής των σημερινών ρυπογόνων οχημάτων του νησιού τόσο αυτών που ανήκων στον Δήμο, όσο και των ιδιόκτητων σε ηλεκτροκίνητα.

Ένα πρόγραμμα που θα ανταποκρινόταν πλήρως στην επίτευξη του εθνικού στόχου για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος προωθώντας την ηλεκτροκίνηση.


Φυσικά ένα τέτοιο βήμα προϋποθέτει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της τοπικής κοινωνίας στοιχείο το οποίο αποτελεί την αφετηρία κάθε νέας προσπάθειας και εγχειρήματος με σκοπό πάντα το κοινό καλό.


Οι προτάσεις του Δημάρχου βρήκαν σύμφωνη την κα Σδούκου για μελλοντική συνεργασία του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το νησί της Χάλκης.