Ενεργειακή πρωτοπορία: «Πρωτιά» ανάμεσα σε δέκα ευρωπαϊκά νησιά

«Πρωτιά» για το νησί στην ενεργειακή πρωτοπορία.

Η Τήλος επιβραβεύεται ανάμεσα σε δέκα ευρωπαϊκά νησιά, τα οποία αποτελούν πρωτοπόρα δείγματα ενεργειακής καινοτομίας και τεχνολογίας παραγωγής αποθήκευσης και έξυπνης διαχείρισης καθαρής ενέργειας από ΑΠΕ, για την αυτόνομη εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών τους.

Η Τήλος, ανάμεσα στα δέκα νησιά, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά» κατέχει την πρωτιά.

Αποτελεί το μόνο ολοκληρωμένο και εν λειτουργία έργο, το οποίο έχει εισέλθει στο στάδιο της κανονικής λειτουργίας του.

Το έργο της Τήλου διαθέτει την πρώτη σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από Υβριδικό Σταθμό (ΥΒΣ) στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, υπογεγραμμένη από τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ελληνικό ενεργειακό όμιλο Eunice Energy Group (EEG), που υλοποίησε και λειτουργεί το έργο, όπως επίσης και σύμβαση εικοσαετούς λειτουργίας (PPA).

«Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά»

Πριν από λίγες μέρες η γραμματεία του φορέα της Ε.Ε «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά», έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα δέκα νησιά που έχουν να επιδείξουν επιτυχημένες διαδικασίες ενεργειακής μετάβασης.

Τα νησιά αυτά δείχνουν το δρόμο, για το νέο βιώσιμο ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης, εναρμονισμένο με τις επιταγές της “Πράσινης Συμφωνίας” της ΕΕ.

Η πρωτοβουλία «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά»,(«Clean Energy for EU Islands Secretariat») αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με βασικό στόχο την προώθηση προς την ενεργειακή μετάβαση στα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαχειρίζεται το“ClimateAlliance”, “REScoop.eu” και “3E”, ενώ συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα τοπικών φορέων, αρχών, ακαδημαϊκών, εθνικών & διεθνών εταίρων και πολιτών, με ιδιαίτερη υποστήριξη από το τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, το Πανεπιστήμιο των Βαλεαρίδων Νήσων, και Aeroe Energy and Environment Office.

Διαβάστε επίσης: Ανακύκλωση: Οι προτάσεις που «έπεσαν» στο τραπέζι

Πηγή: rodiaki.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις