Στην ανακρίτρια Τούρκος για τη μεταφορά αλλοδαπών

Την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσει αύριο προκειμένου να απολογηθεί, ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη στη Σύμη για την μεταφορά 21 αλλοδαπών από τα γειτονικά παράλια.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (16 Φεβρουαρίου) μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Σύμης με τη συνδρομή περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Έτσι εντοπίστηκε στην ορεινή βραχώδη περιοχή «ΧΑΜΕΣ» της Σύμης ο 33χρονος Τούρκος. Aναγνωρίσθηκε από τρεις αλλοδαπούς ως ο κυβερνήτης του ταχύπλοου σκάφους που τους μετέφερε πρωινές ώρες στις 14/02/2020 από τα τουρκικά παράλια. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Ρόδο. Εκεί προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα και ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Χθες ο 33χρονος Τούρκος επρόκειτο να απολογηθεί,  ωστόσο ζήτησε και πήρε εκ νέου προθεσμία για αύριο το μεσημέρι μαζί με τους συνηγόρους του κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη και Κατερίνα Μαραγκού.

Μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτησή του.

Διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα, στην οποία επέβαιναν οι 30 αλλοδαποί.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προβλήτα του Φαρμακονησίου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Πηγή: rodiaki.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις