Ελεύθερος ο χειριστής του αεροσκάφους - Κρίσιμες ώρες για τον 15χρονο

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 15χρονος από την τραγωδία στη Ρόδο 

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον 15χρονο Βρετανό, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο της Ρόδου μετά το μοιραίο ατύχημα από το θαλάσσιο σπορ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αδελφού του και της ξαδέλφης του ηλικίας 13 και 15 ετών αντίστοιχα.

O Διοικητής του νοσοκομείου της Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης μίλησε στο protothema.gr και εξήγησε για την κατάσταση της πορείας του 15χρονου αγοριού που βρίσκεται σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη αναπνοής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Ρόδου.

«Έχουμε δύο νεκρά παιδιά. Ένα αγοράκι 13 ετών και την ξαδερφούλα του ηλικίας 15 ετών. Χθες το μεσημέρι , μας έφεραν στο νοσοκομείο το τρίτο παιδί ηλικίας 15 ετών ,ο οποίος είναι αδερφός του 13χρονου που έφυγε από τη ζωή και ξάδερφος του 15χρονου κοριτσιού, που επίσης έφυγε από τη ζωή. Αμέσως κρίναμε απαραίτητη τη διακομιδή του αγοριού στο χειρουργείο. Ελέγχθηκε από μια ομάδα γιατρών και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και η κατάστασή του παραμένει σταθερή. Είμαστε στο πρώτο δύσκολο 48ωρο της νοσηλείας του και είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του».

Ελεύθερος ο 51χρονος χειριστής 

Παράλληλα, ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγη ώρα με εντολή της Εισαγγελέως Ρόδου, ο 51χρονος χειριστής του ταχύπλοου και ιδιοκτήτης της εταιρείας θαλασσίων σπορ στην περιοχή της Λίνδου, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να ολοκληρωθεί η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων και μαρτυριών που απαιτούνται για την υπόθεση.

Ο ίδιος, είχε αναφέρει νωρίτερα στους λιμενικούς, ότι είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ότι το ατύχημα έγινε εξαιτίας των απότομων ριπών ανέμου που χτύπησαν το σκάφος και στη συνέχεια το αλεξίπτωτο που τραβούσε με τα τρία παιδιά.

Παρόλα αυτά, η Εισαγγελέας διέταξε περαιτέρω έρευνα, έτσι ώστε να αποφασίσει.

Περισσότερα σε Ειδήσεις