Κορονοϊός - Ρόδος: 50 «αχαρτογράφητοι» τουρίστες στο νησί

Στην Ρόδο έφθασαν χθες 189 τουρίστες από την Ολλανδία. Όλοι τους βρίσκονται πλέον στο ξενοδοχείο που τους φιλοξενεί και από το οποίο απαγορεύεται να εξέλθουν. Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι περίπου 50 ξένοι τουρίστες κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι τη Ρόδο από την Αθήνα, χωρίς να ανήκουν σε κάποιο γκρουπ, αλλά με ατομική τους ευθύνη

Του Κώστα Παππά

Για τις πρώτες αφίξεις στο νησί της Ρόδου από την Ολλανδία μίλησε στο kedenews.gr o Αντιδήμαρχός Τουριστικής Ανάπτυξης , Πολιτισμού και Διεθνών σχέσεων Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς. Αναφερόμενος στην άφιξη των τουριστών ο κ. Ταρασλιάς είπε: «Είναι υποχρεωμένοι αυτοί που συμμετέχουν σε αυτή την ομάδα των τουριστών από την Ολλανδία να μην βγουν από τα ξενοδοχείο. Μπορούν να κάνουν χρήση του εστιατορίου , της πισίνας, του μπαρ ,αλλά δεν μπορούν να βγουν έξω. Πριν φύγουν έκαναν τεστ και θα πραγματοποιήσουν δεύτερο τεστ κατά την διαμονή τους εδώ και όταν επιστρέψουν στην Ολλανδία θα πρέπει να παραμείνουν δέκα μέρες στο σπίτι τους»

25.000 Ολλανδοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να βρεθούν στη Ρόδο και επελέγησαν 189

Ο Αντιδήμαρχος Ρόδου επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι για το ταξίδι αυτό στη Ρόδο εκδήλωσαν ενδιαφέρον 25.000 άτομα από τα οποία επελέγησαν από τις Ολλανδικές αρχές 189. Οι τουρίστες αυτοί δεν θα έπρεπε να έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα και η ηλικία τους να κυμαίνεται μεταξύ 18 και 70 ετών.

«50 τουρίστες κατάφεραν να ταξιδέψουν από την Αθήνα στη Ρόδο εν μέσω lockdown»

O κ. Ταρασλιάς αποκάλυψε επίσης ότι αυτές τις ημέρες κυκλοφορούν στη Ρόδο και περίπου 50 τουρίστες, οι οποίοι κατάφεραν να ταξιδέψουν από την Αθήνα παρά τα μέτρα αποτροπής των ταξιδιών. Είπε χαρακτηριστικά: «Στη Ρόδο αυτές στις μέρες κυκλοφορούν και περίπου 50 άτομα που ήρθαν μόνοι τους από διάφορες χώρες. Ήρθαν σε εμάς από την Αθήνα. Δεν ξέρουμε με ποια διαδικασία έφθασαν μέχρι εδώ. Δοκιμάσαμε κι εμείς μια έκπληξη για το γεγονός αυτό».

Εν αναμονή οι ισραηλινοί τουρίστες

Στη Ρόδο περίμεναν μια ακόμα πτήση αυτή τη φορά από το Ισραήλ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Απριλίου. Ωστόσο οι συνθήκες της πανδημίας ματαίωσαν για δεύτερη φορά την άφιξή τους. Η πρώτη προσπάθεια των Ισραηλινών τουριστών να ταξιδέψουν στο νησί των Ιπποτών αναβλήθηκε και στις 23 Μαρτίου λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που συνεχίζουν να ισχύουν στο νησί.

Yolanda kappa

Το kedenews.gr επικοινώνησε με την κυρία Γιολάντα Κάππα, υπεύθυνη του πρακτορείου «Kapco Travel Services L.T.D» που διακινεί τουρίστες από το Ισραήλ και τις Σκανδιναβικές χώρες. Η κυρία Κάππα δήλωσε τα εξής: «Αυτοί οι τουρίστες από το Ισραήλ αναμενόταν να έρθουν στις 15 Απριλίου, αλλά επειδή βρισκόμαστε επιδημιολογικά σε βαθύ κόκκινο και η εστίαση είναι κλειστή η άφιξή τους πήγε πιο πίσω. Στο Ισραήλ είναι όλα ανοικτά, έχουν μια κανονικότητα λόγω του εμβολίου. Δεν έχει κανένα νόημα λοιπόν να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι σε ένα μέρος που είναι σε lockdown και στο οποίο δεν μπορούν να κάνουν ούτε στοιχειώδης διακοπές. Η πρώτη πτήση από το Ισραήλ στη Ρόδο είναι προγραμματισμένη στις 29 Απριλίου».

Περισσότερα σε Ειδήσεις