Ρόδος: 15χρονη κατήγγειλε βιασμό από 16χρονο παρουσία φίλων του

15χρονη στη Ρόδο φέρεται να βιάστηκε από νεαρό

Δύο άτομα έχουν ήδη συλληφθεί και απολογηθεί, ενώ άλλα δύο αναμένεται να κληθούν σε απολογία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», έχουν ήδη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου ένας 15χρονος κι ένας 16χρονος, οι οποίοι απολογήθηκαν, με τον δεύτερο να αφήνεται ελεύθερος υπό τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Χθες (5/1), οι γονείς του κοριτσιού υπέβαλαν δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας εις βάρος τεσσάρων ατόμων, για βιασμό και συνέργεια σε βιασμό. Απομένει να κληθούν σε απολογία οι συγκατηγορούμενοι των άλλων δύο, ηλικίας 17 και 21 ετών.

Το χρονικό

Το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου 2020, παρουσιάστηκε ενώπιον αστυνομικών του Α.Τ. Ιαλυσού η 35χρονη μητέρα της ανήλικης και υποστήριξε πως την 28η Δεκεμβρίου, περίπου στις 23:30, έλαβε μήνυμα από συμμαθητή της κόρης της, ο οποίος της ζήτησε να συναντηθούν για να της εκθέσει ένα σοβαρό ζήτημα.

Συναντήθηκαν το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου κι εκείνος της έδειξε μηνύματα που του απέστειλε η κόρη της το προηγούμενο βράδυ, ενημερώνοντάς τον πως στην Φάτνη της Σαλάκου τέσσερις νεαροί ηλικίας από 16 έως 18 ετών την επιβίβασαν χωρίς την θέλησή σε όχημα που οδηγούσε ο ένας εξ αυτών, την έκαναν βόλτες και αφού στάθμευσαν σε χώρο στάθμευσης της Φάτνης, βρήκαν από το όχημα και ο ένας, μαθητής της Β΄ Λυκείου, την ώθησε σε μια παράγκα και τη βίασε.

Υποστήριξε, δε, πως ενόσω την τραβούσε προς στην παράγκα, το παιδί επιχείρησε να τηλεφωνήσει σε συγγενείς της, άλλα ο 16χρονος της πήρε το κινητό τηλέφωνο και το πέταξε σε μικρή απόσταση. Παράλληλα, κατήγγειλε πως οι άλλοι τρεις ανήλικοι παρακολουθούσαν το περιστατικό και δεν τον σταμάτησαν.

Η ανήλικη κόρη της, όπως δήλωσε, έφυγε με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει και στον δρόμο συνάντησε δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας εξάδελφος της, που τη βοήθησαν να φθάσει στο σπίτι της.

Η ανήλικη κατέθεσε παρουσία παιδοψυχίατρου κι επιβεβαίωσε τα λεγόμενα η μητέρα της. Υποστήριξε πως δεν ήθελε να πάει βόλτα μαζί τους και πως ο ένας πράγματι την έπιασε από το χέρι και την έβαλε στο αυτοκίνητο χωρίς να τη χτυπήσει.

Περισσότερα σε Ειδήσεις