Aνυπολόγιστες οι συνέπειες στα εστιατόρια της Ρόδου

Ανοιχτή επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς καθώς και στους βουλευτές της Δωδεκανήσου, απευθύνει το σωματείο εστιατόρων της περιοχής μας, ζητώντας την υιοθέτηση μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου και των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές.

Μάλιστα αφού επισημαίνει ότι η φετινή σεζόν έχει χαθεί για τους εστιάτορες καταθέτει προτάσεις που έχουν να κάνουν με οικονομικές και φορολογικές ελαφρύνσεις τόσο για τα ίδια τα μέλη του σωματείου όσο και για το προσωπικό που απασχολούν για να μείνει όπως τονίζει ζωντανός ο κλάδος.

Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί Υπουργοί και τοπικοί Βουλευτές, Έτσι όπως εξελίσσεται η κρίση στην πατρίδα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες …και ειδικά στο νησί μας που εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τουρισμό!! Η αγωνία του κλάδου μας δεν είναι μόνο για τις επιχειρήσεις μας αλλά και για τους εργαζόμενους που είναι αρκετοί και εξασθενημένοι οικονομικά προερχόμενοι από ένα χειμώνα χωρίς δουλειά, χωρίς το παραμικρό έσοδο.

Κατανοούμε τη γρήγορη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού και την αδιαμφισβήτητη προσπάθεια και μέριμνα για την στήριξη της αγοράς!!

Όμως η Εστίαση έχει σημαντικό ρόλο στο κομμάτι του τουρισμού μιας και η γαστρονομία είναι ένα από τα ατού που διαθέτει η πατρίδα μας!!

Είμαστε ένας δοκιμαζόμενος κλάδος που υφίσταται σοβαρούς περιορισμούς στη λειτουργία του!!

Θα θέλαμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας …όλα τα συναρμόδια υπουργεία για το πώς θα γίνει η στήριξη του κλάδου μας.

Η τουριστική σεζόν έχει ήδη χαθεί για μας ….πότε θα τελειώσει το πρόβλημα του κορονοϊού και πότε οι επισκέπτες θα προλάβουν να δουλέψουν για να αποκτήσουν τα δέοντα ώστε να έχουν τα ανάλογα για διακοπές;

Για τον λόγο αυτό ζητάμε να βρεθεί τρόπος για την επιβίωσή μας αλλά και τη διατήρηση όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας …Με αυτούς τους προβληματισμούς και τις σκέψεις προτείνουμε τα εξής:

1) Επιδότηση στα μισθώματα τουλάχιστον τα ¾ από 1 Μαρτίου έως 31 Αυγούστου

2) Χωρίς γραφειοκρατία επίδομα για διαβίωση των υπαλλήλων που εργάζονται στην εστίαση.

3) Έκπτωση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ από 1 Μαρτίου εως 31 Αυγούστου

4) Τυχόν επιταγές που έχουν εκδοθεί να γίνει μετακύλιση για μετά το καλοκαίρι τουλάχιστον.

5) Μετακύλιση οπωσδήποτε των Δόσεων και των ρυθμίσεων μετά το καλοκαίρι.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με αίσθημα ευθύνης το Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου-Δωδεκανήσου προσδοκά να εισακουστούν οι προτάσεις μας από τις αρμόδιες αρχές και υπουργεία ώστε μείνει ζωντανός ο κλάδος.

Πηγή: rodiaki.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις