Ροδίτης για την υπόθεση Τοπαλούδη: «Είμαι ληστής και εφοπλιστής, όχι βιαστής»

Μια παράσταση που θα ζήλευε ακόμη και ο… Ιονέσκο έδωσε σήμερα ο 23χρονος Ροδίτης που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση, ο 23χρονος καθισμένος στο εδώλιο, απευθύνθηκε στην άδεια έδρα λέγοντας τα εξής: «Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω τον εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής το ξέρουν όλοι».

Στη συνέχεια ο 23χρονος κατηγορούμενος απευθύνθηκε και στην εισαγγελέα της έδρας (που εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν στην έδρα), λέγοντας: «Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για τη πάρτη της».

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε και στον 21χρονο συγκατηγορούμενό του αλβανικής καταγωγής, λέγοντάς του τα εξής: «Θα σου σπάσω τα κόκαλα, δολοφόνε».

Στο σημείο αυτό υπήρξε ένταση μεταξύ των δυο κατηγορουμένων και αστυνομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα έσπευσαν να τους χωρίσουν.

Εκείνη τη στιγμή η γιαγιά του νεαρού έσπευσε κοντά του. «Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις μακριά όλο το σόι, τον π@@@@», είπε ο κατηγορούμενος στη γιαγιά του και απευθυνόμενος παράλληλα στον αστυνομικό που του ζητούσε να κάτσει στην θέση του, του είπε: «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρ@@@@. Δεν είμαι δολοφόνος».

Στο σημείο αυτό δικαστές και ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα και έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου …

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πώς είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ.

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Πού τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος: Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω …πηγαίνετε προς τα πίσω

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνώσει έγγραφο του γιατρού των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου, το οποίο είχε άλλωστε είχε ζητήσει η έδρα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Πρόεδρος: Ακούστε το είπε ο ψυχίατρος …

Κατηγορούμενος: Πάλι ψέματα να ακούσουμε …

Η πρόεδρος προχώρησε στην ανάγνωση του ιατρικού εγγράφου, το οποίο υπογράφει ψυχίατρος των φυλακών. Σύμφωνα με αυτό, ο 23χρονος έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα».

Επίσης, κατά το έγγραφο ο κατηγορούμενος έχει υπογράψει δήλωση για τη μην παράστασή του στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Ακόμη, σύμφωνα με τη βεβαίωση του ψυχιατρείου των φυλακών, το έγγραφο για τη μη παράσταση του κατηγορουμένου στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν οφείλεται στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Μάλιστα, αντίστοιχη αγωγή, όπως αναφέρεται, ελάμβανε ο κατηγορούμενος και πριν ένα μήνα.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου λαμβάνοντας το λόγο τόνισε ότι βιώνει αυτή τη συμπεριφορά από τον εντολέα της, εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…» ακούστηκε τότε ο 23χρονος να λέει στο δικηγόρο του.

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο: «Εδώ αυτά που ξέρετε δε περνάνε , θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

Κατηγορούμενος (προς το δικηγόρο του): Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησα, την έσωσα…

Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.

Το δικαστήριο διέκοψε μάλιστα τη συνεδρίασή του και διέταξε να βγει από την αίθουσα ο κατηγορούμενος.

Όταν η έδρα επανήλθε ο κατηγορούμενος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την εκπροσώπησή του από τον μέχρι σήμερα δικηγόρο του Θ. Μαντά. Η πρόεδρος του ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο του έχει διορίσει δυο νέους συνηγόρους. Η δίκη διεκόπη για δυο ώρες μέχρι να ενημερωθούν οι νέοι συνήγοροι.

Πηγή: lawandorder.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις