Πρόταση του Φ. Χατζηδιάκου για θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι

Την προμήθεια θερμικών καμερών για την τοποθέτησή τους στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι της Ρόδου, προτείνει η παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου "Ρόδος Δύναμη Πολιτών", με αίτημα που κατέθεσε προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και στον δήμαρχο.

Ειδικότερα στο αίτημά τους αναφέρονται τα εξής:

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοιν.: Δήμαρχο Ρόδου

Α Ι Τ Η Μ Α

Των δημοτικών συμβουλών της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

"Κύριε Πρόεδρε,

Α. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 29ης Φεβρουαρίου 2020 περιλαμβανόταν το υπ’ αριθμόν 32 θέμα περί «Έγκρισης διάθεσης πίστωσης δαπανών Δημοσίων Σχέσεων για πασχαλινές εκδηλώσεις σε ευπαθείς ομάδες» ποσού 59.520 ευρώ.

Η συζήτηση του ανωτέρω θέματος αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επειδή οι δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού μας έχουν ξεπεράσει και τα θέματα προστασίας της Δημόσιας Υγείας έχουν απόλυτη προτεραιότητα, η παράταξη μας προτείνει και ζητά με την διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να διατεθεί το ανωτέρω ποσό (και όποιο άλλο ποσό απαιτηθεί) για την προμήθεια θερμικών καμερών για τις ανάγκες του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ και του Εμπορικού Λιμένα Ρόδου, καθώς και οποιουδήποτε άλλου υγειονομικού υλικού απαιτηθεί για την προστασία της υγείας των ευπαθών ομάδων και γενικά των δημοτών της Ρόδου.

Η προμήθεια αυτών να γίνει με τις κατεπείγουσες διαδικασίες, που προβλέπονται με τις διατάξεις του άρθρου 184 παρ.1 Ν.4635/2019 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ.1 και 3 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της 11-3-2020 (ΦΕΚ Τεύχος Α Φ.55).

Β. Πληροφορηθήκαμε για του τύπου ότι από τα κονδύλια που διατίθενται σε δήμους και περιφέρειες από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, συμφωνήθηκε η προμήθεια θαλάμων αρνητικής πίεσης για την κάλυψη πιθανών αναγκών του Νοσοκομείου Ρόδου.

Η παράταξη μας συμφωνεί και ζητά να τεθεί και το θέμα αυτό στην ίδια δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προς έγκριση τυχόν κονδυλίου που θα απαιτηθεί από τον Δήμο Ρόδου.

Γ. Με την ίδια διαδικασία να εγκριθεί οποιοδήποτε κονδύλιο απαιτηθεί για την προμήθεια ειδών απολύμανσης και υγιεινής, προκειμένου τα συνεργεία του δήμου να προβούν άμεσα στην απολύμανση κοινοχρήστων χώρων (όπως έγινε και σε άλλους δήμους της χώρας), καθώς και αντισηπτικά και μάσκες προφύλαξης για τους δημοτικούς υπαλλήλους και δημότες.

Επειδή το αίτημα μας στηρίζεται στις διατάξεις του άρθρου 67 Ν.3852/2010 και άρθρου 3 παρ.3Γ του Κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και προσυπογράφεται από τα 15 μέλη της παράταξης μας, αλλά και τα μέλη λοιπών παρατάξεων της μειοψηφίας, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα αίτηση μας, θέλουμε να δηλώσουμε την πλήρη στήριξη των παρατάξεων της μειοψηφίας σε οποιαδήποτε απόφαση της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση του μοναδικού και

πρωτόγνωρου αυτού φαινομένου, ακόμη και αν θεωρηθεί ότι για τα αυτονόητα … «κρούουμε θύρες ανοικτές»."

Πηγή: rodiaki.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις